• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

27.03.2021

15:07

ODBOJKAŠICA OTKRILA DA JE MUŠKARAC! Bivša reprezentativka šokirala planetu! /FOTO/

Ostali sportovi

ODBOJKAŠICA OTKRILA DA JE MUŠKARAC! Bivša reprezentativka šokirala planetu! /FOTO/

Podeli vest

Aprilio Perkasa Manganang nastupao je do prošle godine za žensku odbojkašku reprezentaciju Indonezije. Po završetku karijere prijavio se u vojsku, gde su mu saopštili da je rođen kao muško


Bivša reprezentativka odbojkaškog tima Indonezije Aprilio Perkasa Manganang (28) saznala je da je čitav život provela u pogrešnom uverenju da je žena!

Manganang je do prošle godine igrao za ženski nacionalni tim, a onda se po završetku karijere prijavio u vojsku, gde su mu saopštili da je rođen kao muško!

Sud odobrio promenu

Aprilio je rođen sa hipospadijom, poremećajem kod kog se otvor mokraćne cevi ne nalazi na vrhu muškog polnog organa, nego s njegove donje strane. On je zato vršio nuždu čučeći, zbog čega su njegovi roditelji mislili da je žensko i tako je i vaspitavan.

Greška roditelja

Aprilio je rođen sa poremećajem kod kog se otvor ne nalazi na vrhu, zbog čega je nuždu vršio čučeći, pa su roditelji mislili da je žensko


Indonežanski vojni lekar pukovnik Guntoro otkrio je šta se dogodilo na Apriliovom pregledu 9. februara ove godine.

- Kada se Aprilio skinuo na pregledu, primetio sam da ima držanje muškarca i široka leđa, uske kukove i ravne grudi. Otkrio sam i da ima penis manji od standardne veličine, dužine samo četiri centimetra. Tada sam dijagnostikovao hipospadiju. On nikada nije imao menstruaciju, nema vaginu ni jajnike. I magnetna rezonanca je potvrdila da je rođen kao muško - kaže Guntoro.

Foto: reuters

Aprilio Perkasa Manganang, ubedili su ga da je žensko



Aprilio je podvrgnut operaciji kojom mu je popravljen urinarni trakt i ispravljen penis, a za pet meseci ga očekuje još jedna hirurška intervencija. On će posle tog zahvata moći da vrši nuždu sa vrha penisa.

Foto: printscreen

Aprilio Perkasa Manganang, plakao od sreće zbog prijema u vojski

 

Tražili suspenziju zbog natprosečne snage i visine

 

Kako je medicinski utvrđeno da je Aprilio oduvek muško, postoji mogućnost da reprezentacija Indonezije bude suspendovana na neodređeno vreme. Na Aprilija su se već žalile mnoge reprezentacije jer je delovao previše snažno za ženu, ali i zbog visine od 170 centimetara. U Indoneziji prosečna visina žene je 152,79 cm. Međutim, Svetska odbojkaška federacija je uvek odbacivala optužbe protiv Aprilija.

Psihijatar iz vojne bolnice Bagus Sulistio kaže da je Aprilio oko godinu dana bio zbunjen svojim polom, ali da je i u tinejdžerskim danima sumnjao da je muškarac.

- Sve to se dogodilo jer su ga roditelji i okolina uverili da je ženskog pola - kaže Sulistio.

Sudija je odobrio promenu imena i pola u dokumentima, pa je Aprilio i zvanično muškarac, što je veoma emotivno doživeo.

- Nadam se da je ovo moj dobar novi početak. Ovo je ono što sam čekao. Hvala Bogu i hvala Isusu što mogu da prođem kroz sve ovo - kroz suze je rekao Aprilio.

Aprilio je završio karijeru

Aprilio je odbojkom počeo da se bavi u srednjoj školi, a igrao je i košarku. Seniorsku karijeru započeo je 2011. godine i uglavnom je igrao za indonežanske klubove, dok je kratko boravio i na Tajlandu. Profesionalnu karijeru je završio prošlog septembra.

Foto: reuters

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17