• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2021

19:09

PREMINUO SAKNDAL MAJSTOR I BIVŠI PREDSEDNIK FIA! Optužen za ORGIJE, otac mu bio HITLEROV simpatizer!

Ostali sportovi

PREMINUO SAKNDAL MAJSTOR I BIVŠI PREDSEDNIK FIA! Optužen za ORGIJE, otac mu bio HITLEROV simpatizer!

Podeli vest

Legenda Formule 1 i bivši predsednik FIA-e Maks Mozli preminuo je u 81. godini života

Mosli je bio najmlađi sin Sir Osvalda Moslija, bivšeg lidera Britanske unije fašista simpatizera Hitlera. Nakon rata bio je povezivan sa Union Movoment strankom, te iz tog razloga nije nastavio da se uključuje u politiku. 

Foto: Tanjug/AP

Tokom mlađih dana amaterski se bavio auto-trkama, a iz ljubavi prema formuli osnovao je Marč Formula 1 tim. U Kasnim 70-im godinama postavio je temelje modernog takmičenja Formule 1, a njegovi ugovori i danas predstavljaju pravnu osnovu nastupanja timova. 

Ipak, veliku mrlju na karijeru bacio mu je seksualni skandal kada su se 2008. godine pojavili "sado-mazo" snmci sa zabave gde je bio sa pet prostitutki. Po pisanjima britanskih medija, scenario je uključivao igranje sa nacističkim ulogama. Mozli je kasnije priznao zabavu, ali je negirao političke elemente. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija