• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2021

18:02

VEROVATNO BISMO SE MEĐUSOBNO POUBIJALI! Bulut SUROVO iskren posle osvajanja medalje!

Tanjug

Ostali sportovi

VEROVATNO BISMO SE MEĐUSOBNO POUBIJALI! Bulut SUROVO iskren posle osvajanja medalje!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju

Jedan od najboljih basketaša sveta, srpski reprezentativac Dušan Bulut, otkrio je šta se dešavlo pre meča za bronzu, ali i koji su mu planovi za budućnost.

Foto: printscreen

 

- Imali smo mi svojih limita, kazao sam vam to i na početku. Skupljeni smo kao grupa individualaca koji su veoma kvalitetni, koji imaju dobar karakter za pobede, za težinu dresa koji treba da se nosi na ovim takmičenjima i jednostavno samo nam je falila ta neka vrsta uigranosti, neke taktičke stvari koje nismo stigli da uradimo. Da kada sve stane, kada ništa ne ide da imamo neke dve-tri akcijice, da izvučemo neki lak poen, lak faul, da im prekinemo momentum. To se nije desilo, ostali smo paralisani protiv Rusa, nekako, i ostali smo dva-tri puta sami, pa smo promašili zicer i trojku. Nismo stigli da se priključimo, pa je sve otišlo dođavola...Treće mesto, pobedili smo na neki individualni kvalitet i karakter, požrtvovanost i borbu. Tako smo došli, tako smo selektirani, trenutno je merilo treće mesto, a nadam se da će u budućnosti biti bolje. Bitan je jedan kontinuitet medalja koji donosimo za Srbiju, za KSS, ovoga puta i OKS. Ja sam srećan, završili smo turnir i sa pobedom, ipak je to olakšavajuća okolnost. Velika je razlika izmežu trećeg i četvrtog mesta - izjavio je Bulut za "Blic".

Foto: Tanjug/AP

 

Upitan da li je ovo njegov najveći uspeh u karijeri, Bulut je kazao:

- Meni je najveći uspeh što smo mi ostvarili kontinuitet u osvajanju medalja u poslednjih 10 godina. Postoje samo jedno ili dva takmičenja da se mi nismo vratili sa medaljom jer, evo vidiš, jedna utakmica na celom turniru te odvojila od zlatne medalje. Imaš Letonce koji su imali četiri poraza i igraju finale. I pobediće. Imaš Ruse koji su do polufinala imali tri pobede. Jednostavno, takav je basket. Sada da igramo protiv Rusa, verovatno bismo ih dobili 21:6. Ali takav je basket. Ne možeš u kontinuitetu imati prvo mesto, a pogotovo za ekipu koja je skupljena pre dva meseca. Znali smo da smo uprskali... Znaš da si uprskao. Velika je razlika između trećeg i četvrtog mesta. Mislim... Da je krenulo nešto po zlu, verovatno bismo se poubijali međusobno i sa njima i publikom i svima. Kada smo krenuli u ovaj meč, znali smo da moramo da ga dobijemo inače bismo skočili iz aviona. To je bio naš mentalitet i mislim da je upalio. Nismo imali ni taktiku ni ništa nego samo stav – nemojte da se sramotimo, da se blamiramo. Idemo da pobedimo, bolji smo od njih kao što smo bolji od većina ekipa ovde. Samo da uradimo sve stvari koje budemo trebalo da uradimo i to je to. 

Foto: Tanjug/AP

 

Da li će Bulut nastaviti da igra za reprezentaciju?

- Ju, ne znam. Iskreno, ne znam. Idem sutra u Ameriku, to mi je plan, da se tamo dokažem. Posle toga videću šta i kako. Nemam ni neku komunikaciju iskreno ni sa košarkaškim savezom ni sa Olimpijskim komitetom. Imam ličnu karijeru i ciljeve koje želim da ispunim. Opet, jedan kontinuitet ako govorimo o sčledećim OI... Ovaj sport ne prepoznaje ko si i šta si, prepoznaje samo kontinuitet i težak rad. Nema ovde: "Ja sam Dušan Bulut, doći će Rusi, skloniće se sa terena!" Neće. Taj proces oduzima puno vremena i energije, a ja u ovim godinama ne znam da li sam spreman da sledećih tri-četiri godine dam toliko- zaključio je jedan od najboljih basketaša sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Momci svaka čast! Vi sta najbolji, a i najboljima se ponekad desi da izgube! Samo napred!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17