• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2021

16:39

Nakon sudara Hamiltona i Ferštapena, MEKLAREN JE NA KROVU MONCE! Rikardo fenomenalan!

Tanjug

Ostali sportovi

Nakon sudara Hamiltona i Ferštapena, MEKLAREN JE NA KROVU MONCE! Rikardo fenomenalan!

Podeli vest

Vozač Meklarena Danijel Rikardo pobedio je na Velikoj nagradi Italije u Monci, u šampionatu Formule 1.

Meklaren je oberučke prihvatio poklon konkurenata i stigao do dvostruke pobede jer je drugo mesto zauzeo Lando Noris! To je prva pobeda jednog vozača Meklarena posle punih devet godina, a prva dvostruka za tim posle 11.

 

Foto: Tanjug

 

Ključni detalj trke bio je težak sudar vodećih u generalnom plasmanu Maksa Ferštapena i Luisa Hamiltona u 26. krugu trke. Prvo su pogrešili mehaničari u Red Bulu, pa se Ferštapen zadržao predugo u pit stopu što je omogućilo Hamiltonu da prestigne Holanđanina.

Tada je Hamilton  izbio na prvo mesto, ali su po njegovom odlasku u pit-stop pogrešili i mehaničari u Mercedesu! Neverovatna scena! Britanac je izašao na stazu iza Landa Norisa, ali odmah uz Ferštapena.

I jedan i drugi su ušli agresivno u duel, a desilo se izletanje sa staze oba bolida.

 

 

- To se dešava kad ne ostaviš dovoljno prostora - poručio je  Ferštapen.

Lando Noris je prošao kroz cilj kao treći, ali je zbog kazne mesto na podijumu prepustio Valteriju Botasu iz Mercedesa.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija