• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

14.09.2021

08:57

NE SMEMO DA SE KOCKAMO! Odbojkaši Srbije igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva!

beta

Ostali sportovi

NE SMEMO DA SE KOCKAMO! Odbojkaši Srbije igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Selektor odbojkaša Slobodan Kovač pred današnji meč četvrtfinala protiv Holandije kaže da očekuje mnogo bolju igru u odnosu na meč sa Turskom u osmini finala


Protiv Turske smo nekako izvukli živu glavu, a protiv Holandije se nećemo toliko kockati, poručuje selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač (53)! Muška odbojkaška reprezentacija Srbije danas (17.30, RTS 1, Arena sport 2) igra meč četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv selekcije Holandije.


Srbija je neuporedivo kvalitetnija ekipa od Holandije, ali Atanasijević, Kovačević i drugari do pobede mogu da dođu samo ako budu igrali značajno bolje nego protiv Turske, koju su savladali tek posle pet setova.

Velika opomena

Takvu poruku šalje im selektor Slobodan Kovač, kojem i dalje nije jasno zbog čega momci Tursku nisu pobedili u tri seta.

- Imam utisak kao da nam je neko ugasio svetlo u drugom setu. Igrali smo odlično, vodili i pet razlike, pobeda je bila na vidiku, ali onda su usledili problemi sa prijemom servisa. Postava koja je bila na terenu probleme takve vrste nije smela da ima. Na kraju je najvažnije da smo prošli dalje. Kada se igra eliminacioni meč nije bitno da li je pobeda od 3:2 ili 3:0. Očekujem da meč protiv Turske bude velika opomena pred četvrtfinale protiv Holandije. Ne smemo da očekujemo da protivnik sam sebe pobedi, sami moramo da se pobrinemo za to - jasan je član čuvene ekipe koja je 2000. godine u Sidneju osvojila olimpijsko zlato.

Ivović: Nismo bili na svom nivou


Primač servisa reprezentacije Srbije Marko Ivović (30) priznaje da "orlovi" nisu bili na nivou protiv Turske u osmini finala.

- Nismo igrali na svom nivou, to je najveći problem. Uvukli su nas u njihov lavirint iz kojeg skoro da nije bilo izlaza. Ipak, nekako smo uspeli da se izvučemo. Nadam se da nam se tako loši mečevi više neće ponavljati - poručuje iskusni odbojkaš Lokomotive iz Novosibirska.


Holanđani su daleko od slave koju su imali sredinom devedesetih. Poznato je da je ova reprezentacija bila olimpijski i evropski šampion 1996. i 1997. godine. Međutim, od tada maltene nisu ni dolazili u završnice velikih takmičenja. Najbolji igrač im je korektor poreklom iz Maroka Nimir Abdel Aziz, koji će od naredne sezone igrati u Modeni, zajedno s našim kapitenom Nemanjom Petrićem.

Foto: oss

 

Upaljen alarm

Strateg naše ekipe uverava da protiv Holandije neće biti prosipanja poena kao protiv Turske.

- Gubili smo poen po poen jer smo bili previše fokusirani na njihovog glavnog igrača, a ostale taktičke detalje nismo ispratili. Međutim, kada na kraju sve sagledamo, izbegli smo da budemo kažnjeni. Ko zna zašto je to dobro. Bio je to alarm za nas, upozorenje da u nastavku prvenstva moramo da budemo agresivniji - dodaje Kovač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija