• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2022

17:10

DOMINACIJA SRPKINJE! Anja Ilić opet pokazala da je najbolja skijašica na Balkanu

Privatna arhiva

Ostali sportovi

DOMINACIJA SRPKINJE! Anja Ilić opet pokazala da je najbolja skijašica na Balkanu

Podeli vest

Takmičenje nordijskih skijaša u okviru Balkan kupa nastavljeno je trkama u grčkoj Pigadii. Nakon Zlatibora Anja Ilić, vodeća u konkurenciji žena, je još jedanom pokazala da je u ovom trenutku najbolja na Balkanu. U dva dana slavila je dva puta na 5km slobodnim stilom i time uvećala vođstvo u generalnom plasmanu, sada ima 400 poena, 100 više od drugoplasirane na tabeli

Oba dana Ilićeva je na najvišem stepeniku podijuma bila ispred Bugarke Kaline Nedialkove i Delie Reit iz Rumunije. Oba puta bilo je tesno, prvog dana takmičenja sve tri su bile u 5 sekundi, dok je drugog dana Anja Ilić bila nešto ubedljivija. Raduje da na međunarodnim takmičenjima stasavaju i mlade snage. Tako je, još uvek petnaestogodišnja, Ana Jeremić u Grčkoj bila osma na obe trke, drugog dana je njen zaostatak bio malo veći od 3min, što je uzevši u obzir njene godine i iskustvo, dobar rezultat.

Foto: Privatna arhiva

Anja Ilić

- Naše devojke u senioskoj konkurenciji su pokazale zavidan nivo forme, raduju nas dobri rezultati koji svakako da mogu da budu još bolji. Moramo nastaviti da vredno radimo i to će se videti na stazi i u narednim takmičenjima - rekla nam je selektorka srpske nordijske reprezentacije Mina Ilić.

Foto: Privatna arhiva

 

Do duple pobede došao je i Rumun Florin Dolhasku, Bugarin Danijel Peškov je oba puta bio drugi a na dva podijumu je bilo još mesta za Gabiela Kožokarua i Todora Malčova u dva dana. U trci na 10km iskustvo je sticao i Đorđe Paunović kome internacionalne trke mnogo znače pošto ima  16 godina. On je zauzeo 15. i 16. mesto ovoga vikenda Balkan kupa u Grčkoj.

U Pigadii su se takmičili i nordijci iz mlađih kategorija. Kod devojčica uzrasta do 15 godina u trci na 2500m, u oba dana, najbolja je bila Lamija Salihagić dok je Jelena Joksimović na 1250m u konkurenciji do 12 godina bila druga.

Foto: Privatna arhiva

 

Kod dečaka prvo mesto na jednoj od trka osvojio je i Andrija Tošić u konkurenciji do 15 godina a Mladen Stanković je bio peti. Drugog dana Tošić je ponovo bio prvi a Stanković je poboljšao vreme i rezultat i bio je odmah iza, na drugoj poziciji.

Do završetka sezone najbolje srpske nordijce očekuju još takmičenja u okviru Balkan kupa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i veliko filale je krajem marta u Turskoj. Pre svega toga, naša reprezentacija otputovaće sledeće nedelje na pripreme na Jahorinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija