• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.03.2022

13:09

SPREMA SE NAJVEĆI MITING U ISTORIJI SRPSKE ATLETIKE! IVANA: Arena izgleda spektakularno! Duplantis: Došao sam po svetski rekord!

reuters

Ostali sportovi

SPREMA SE NAJVEĆI MITING U ISTORIJI SRPSKE ATLETIKE! IVANA: Arena izgleda spektakularno! Duplantis: Došao sam po svetski rekord!

Podeli vest

U "Štark areni" održana je konferencija kojom je najavljno održavanje Belgrade Indoor Meeting, koji će biti preteča Svetskog prvenstva u dvorani (18.-20. mart).

Događaj će se održati 7. marta u najvećoj srpskoj dvorani, za ovu priliku pretvorenu u atletsku halu.Konferenciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik SAD Veselin Jevrosimović, najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta (Španović), svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis i selektor atletske reprezentacije Edin Zuković.

Jevrosimović je istakao da će ovo biti najveći miting u istoriji srpske atletike.

- Ovaj miting je naslednik Serbia Open Meetinga. Dobili smo silver status, što znači da će biti najveći atletiski miting koji ie Srbija ikada organizovala, a koji je uvertira u Svetsko prvenstvo. Učešće je najavilo preko 130 takmičaira. imamo preko 30 takmičara iz inostranstva. Sve smo pripreme pred Svetsko prvenstvo već smo završili i ostaje samo tehnički deo i organizacioni. Za samo SP imamo preko 1450 akreditovanih atletičara sa normama iz preko 160 zemalja. Preko 120 zemalja je otkupilo TV prenos, pa će Srbija u martu biti atletski centar sveta. Otvorićemo i atletski muzej i on će biti otvoren sve do kraja SP. Između ostalog, tu će biti izložene medalje i sprinterice Ivane Vulete! Imamo tri olimpijska šampiona, tri evropska šampiona, našu Ivanu koja je bila prvak sveta i još mnogo vrhunskih takmičara- rekao  je predsednik SAS.

 

 

Ivana Vuleta će braniti titulu Svetskog dvoranskog šampiona iz 2018. godine.

- Uvek je zadovosljtvo da budem u odabranom društvu i kolege Duplantisa. Arena ponovo izgleda spektakularno i svi će biti oduševljeni i samom atmosferom i takmičarima. Miting u ponedeljak će biti uvertira u ono što sledi. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim. Otvorila sam sezonu kvalitetno i saznanjem da pred dve nedelje treba da se pojavim kao branilac titule, to mi je dovoljno da pružim maksimum da to ponovim. Ostajem dosledna sebi, biću spremna i u ponedeljak želim da se primaknem sedmici (daljini od sedam metara). Onda ostaje da spremna dočekam takmičenje. Apelujem da u što većem broju dođemo da gledamo i Monda i za vikenda da pratimo takmičenja jer sam sigurna da će više od jednog svetskog rekorda biti oboreno- rekla je Ivana Vuleta.

Poslednji put kada je Armand Duplantis bio u Beogradu, za malo mu je izmaklo obaranje svetskog rekorda. Sada mu je samo to cilj.

- Nadam se da je okej da pričam na engleskom, srpski je još u procesu učenja (smeh)! Ovde sam drugi put i prethodna poseta je bila veoma uspešna, bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. U ovom momentu idem samo na takmičenja gde mislim da sam u mogućnosti da oborim svetski rekord i ne bih išao nigde gde to ne bih mogao. Zato sam ovde i mentalno sam spreman da idem na novi svetski rekord, to je moj fokus i broj jedan cilj. Očigledno je da sam zbog ovde-  poručio je Duplantis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija