• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

11:16

RUSI NE SEDE SKRŠTENIH RUKU! Pokrenuli deset tužbi u šest sportova!

reuters

Ostali sportovi

RUSI NE SEDE SKRŠTENIH RUKU! Pokrenuli deset tužbi u šest sportova!

Podeli vest

Ubrzo posle početka rata u Ukrajini, međunarodne sportske organizacije suspendovale su ruske sportiste iz svojih takmičenja

Mogućnost igranja dobili jedino indivinualni takmičari, koji su primorani da igraju pod neutralnom zastavom.

Rusi nisu sedeli skrštenih ruku, već su reagovali sa deset tužbi u šest sportova, jedna je u međuvremenu povučena, dok će se za ostale voditi parnice u međunarnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Kao jedan od optuženih navodi se i fudbalski savez Crne Gore. Podnete su tužbe protiv: Fudbalski savez Rusije protiv UEFA i 11 evropskih federacija (Grčke, Belorusije, Danske, Luksemburga, Austrije, Malte, Portugala, Engleske, Španije, Irske i Francuske), Fudbalski savez Rusije protiv FIFA, UEFA i federacija Poljske, Švedske, Češke, Crne Gore i Malte.

Olimpijski komitet Rusije podneo je tužbu  protiv Evropskog olimpijskog komiteta, Ruski klizački savez i Ruski savez za umetničko klizanje (i spoprtisti) protiv Međunarodne klizačke unije

Ruski biatlonski savez protiv Međunarodne biatlonske unijem Ruska veslačka federacija protiv svetskog veslanja, Ragbi savez Rusije protiv Svetskog ragbija, Ruska gimnastička federacija (i sportisti) protiv Međunarodne gimnastičke federacije, Ruska gimnastička federacija (i sportisti) protiv evropske gimnastike

Foto: reute

Povučena je tužba protiv fudbalskih saveza Poljske, Švedske i Češke, prve tri reprezentacije koje su odbile da igraju sa Rusijom u kvalifikacijama za Mundijal. Te zemlje će se naći na sudu FIFA i UEFA.

Rusi se nisu žalili na zabrane od strane saveza sportova u vodi kao što su LEN i FINA, iako će pomenuti slučajevi dovesti do novih parnica. LEN je zabranio ruskim sportistima da se takmiče u Evropi prilično brzo po izbijanju rata, dok je isto uradila i FINA. Suspendovala je ruske i beloruske sportiste tek kada se dvostruki olimpijski šampion Jevgenij Rilov pojavio na mitingu u znak podrške Vladimiru Putinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija