• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2022

16:10

PODMLAĐENI DELFINI KREĆU U OSVAJANJE LIGE NACIJA! Prilika za mlade da se dokažu!

tanjug/ap photo

Ostali sportovi

PODMLAĐENI DELFINI KREĆU U OSVAJANJE LIGE NACIJA! Prilika za mlade da se dokažu!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentaciju Srbije očekuje učešće na Svetskoj ligi, a izabranici Dejana Savića će na predstojećem takmičanju nastupiti u podmlađenom sastavu

Srpski vaterpolo reprezentativac Nemanja Vico izjavio je da će predstojeći završni turnir Svetske lige biti prilika da se mlađi igrači dokažu, ali i da se ekipa pripremi za Evropsko prvenstvo u Splitu.

- Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju, biće ovo vid dokazivanja za mladju ekipu i naravno u funkciji Splita - rekao je Vico, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Reprezentativci Srbije će u petak rano ujutro preko Frankfurta otputovati u Strazbur, a već od 18 časova igraće u prvom kolu protiv Crne Gore.

Reprezentativac Marko Radulović optimista je posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

- Idemo uvek na maksimum, mada je sastav drugačiji. Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik, a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora, mi mladji ćemo da pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera - rekao je Radulović.

Foto: Starsportphoto

Marko Radulović

Njegov saigrač Dimitrije Rističević naglašava da je turnir jak, ali da ekipa uvek ide na pobedu.

- Šest utakmica u šest dana će biti napor za sve ekipe, posebno je bitno četvrtfinale. Jak je turnir, kvalitetni sastavi Amerike i Francuske, finalisti Svetskog prvensta Španija i Italija su tu. Nema kalkulacija, idemo uvek na pobedu - naveo je Rističević.

U drugom kolu Grupe B, Srbija će u subotu od 16 časova igrati protiv Španije, a dan kasnije u isto vreme protiv Australije. U Grupi A su Italija, Kanada, Francuska i SAD.

Na spisku za Fajnal-ejt Svetske lige u Strazburu su: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički) i Nemanja Vico (Radnički).

U ekipi su i Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija