• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2022

08:20

SRBIJA IMA NAJMLAĐE PENZIONERKE! Adriana i Angelina se medaljama iz Minhena OBEZBEDILE do kraja života!

Tanjug

Ostali sportovi

SRBIJA IMA NAJMLAĐE PENZIONERKE! Adriana i Angelina se medaljama iz Minhena OBEZBEDILE do kraja života!

Podeli vest

Adriana Vilagoš i Angelina Topić osvajanjem srebrne i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu postale su najmlađe srpske penzionerke.

Adriana Vilagoš ima 18, a Angelina Topić 17 godina, a Uredba o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama iz 2016. godine kaže - srebrna medalja na EP donosi penziju u visini od jedne i po prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar. 

Foto: printscreen

Adriana Vilagoš

Bronzana medalja na EP donosi penziju od jedne prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Foto: Atletski savez Srbije

Angelina Topić

Zakonom je predviđeno da Adriana Vilagoš za osvojenu srebrnu medalju na EP dobije premiju u visini od 15.000 evra, a Angelina Topić za bronzu u visini od 10.000 evra.

Njih dve biće veliki aduti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je na EP u Minhenu napravila veliki uspeh. Osvojene su rekordne četiri medalje, pošto je zlato osvojila Ivana Španović u skoku u dalj, a srebro Armin Sinančević u bacanju kugle.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Dodeljivati samo za najbolje rezultate na svetu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija