• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

06.09.2022

13:30

Sporna odluka na FNC 7 u Areni u Puli! Denis Jurakić izgubio, publika izviždala sudije

informer

Ostali sportovi

Sporna odluka na FNC 7 u Areni u Puli! Denis Jurakić izgubio, publika izviždala sudije

Podeli vest

Denis Jurakić Dagestanac trebalo je na FNC 7 u Puli rutinski da odradi borbu protiv Nejca Preložnika iz Slovenije

Međutim, zbog povrede ramena koju je zadobio dve nedelje pre ove borbe, kao i zbog povrede stopala tokom samog meča, Jurakić nije mogao da do kraja ispoštuje taktiku trenera Ivana Đorđevića Icka, pa je izgubio podeljenom sudijskom odlukom. Publika se nije složila sa takvim ishodom meča pa je zviždala dok je sudija u ringu podizao Preložnikovu ruku.

Uprkos povredi Jurakić je tokom meča bio agresivniji i stalno je držao centar oktagona, dok je Preložnik bio prinuđen da leđa naslanja na žicu. Tokom prve runde Denis je uspeo da obori Slovenca i uhvati mu kimuru, ali se Nejc lepo snašao i izvukao iz veoma teške pozicije. I u druge dve runde Denis je pritiskao i nasrtao na Preložnika, bacao je ručne udarce, kao i lou-kikove. Međutim, povrede su krenule da uzimaju maha što je Jurakića sprečavala da radi ono u čemu je najbolji, a to je rušenje. Kad god bi se Denis zaleteo na obaranje, Nejc se uspešno branio, jer Jurakić od bolova u ramenu nije moga da uradi ono što su on i trener zamislili. Preložnik je do kraja meča bio zatvoren nije pružao nikakvu incijativu, ali je po mišljenju sudija sakupljao bodove, što ga je na kraju dovelo do pobede.

Foto: informer

 



Posle meča korektni Nejc Preložnik je izjavio da smatra da će Denis sigurno biti UFC borac i da će iz ovog poraza izaći još jači.

- Moram ponovo da pogledam meč, ali znam da sam ga dobro držao na distanci. Mislim da sam fer pobedio ovaj meč. Densi je bolji rvač od mene, ali šta da se radi nekada pobediš nekada izgubiš - izjavio je Nejc.


S druge strane Jurakić je posle poraza rekao da se ne slaže sa sudijskom odlukom.

- Ne slaže se publika, a ni ja. Navikli ste da Dagestanac ruši i maltretira protivnika, ali sada sam bio primoran da radim više "stojku" i to sa jednom rukom, jer sam pre dve nedelje povredio rame. Ulazio sam u rvanje, ali nisam mogao od bolovi u ruci da završim ono što sam zamislio. Odvajao sam se i bacao kolena i haj-kikove, stalno sam ga pritiskao i bio sam dominantniji. Međutim, sudije to tako nisu videle - rekao je Denis Jurakić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija