• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2022

18:06

ODRŽAN MEMORIJAL VUJIN: Trofej pripao mladom Tomiću

Privatna arhiva

Ostali sportovi

ODRŽAN MEMORIJAL VUJIN: Trofej pripao mladom Tomiću

Podeli vest

Proteklog vikenda u Zrenjaninu je održan drugi Memorijalni bokserski turnir "Zvonimir Zvonko Vujin", posvećen bokserskom i sportskom velikanu

Učestvovalo je čak pedeset takmičara iz naše zemlje i Češke. Nakon prošlogodišnje premijere i revijalnog karaktera, turnir je ovaj put organizovan i kao redovno kolo Bokserske lige Srbije, odnosno imao je i takmičarsku težinu.

Borbe su održane u kategorijama kadeta, omladinaca, juniora i seniora, uz dva revijalna meča. Publika u zrenjaninskoj hali sportova "Zvonimir Zvonko Vujin" imala je priliku da vidi 25 mečeva i pozdravi gostujuće, ali i bodri domaće takmičare iz dva kluba, Banata i Petrovgrada.

Upravo je perspektivni bokser Banata Dario Tomić, odlukom stručnog žirija, proglašen za najboljeg učesnika Memorijala. Nagrađeni su i najborbeniji par u muškoj i ženskoj konkurenciji. To su kod muškaraca bili Bojan Danilović iz Crvene zvezde i Strahinja Mošorinski iz Petrovgrada, a kod dama Nada Krivačević iz kluba Vitez i Anđelija Kovčić, članica Crvene zvezde. 

Na Memorijalu je proglašen i najbolji mladi bokser, Tarik Rašljanin iz Novog Pazara.

Najbolji bokser turnira, Dario Tomic, koji se priprema za odlazak na Svetsko omladinsko prvenstvo u Španiji, u drugoj polovini novembra, rekao je da je njegov meč protiv reprezentativca Češke Vacila bio težak.

- Presrećan sam jer sam bio deo spektakla u mom gradu. A uz to pobedio sam rivala iz Češke. Nema ko ne zna ko je bio Zvonko Vujin. Stariji su uživali uz njegove mečeve, a mi mladi gledajući slike i čitajući o njegovim uspesima - istakao je Tomic.

Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 1943. godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba Banat i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije. Bio je četvorostruki šampion države, prvak Balkana i Mediterana, kao i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. gu poluvelter kategoriji. Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja - "Zlatne rukavice" (1965.) i "Oskara" (1971). Preminuo je 2019. godine u Zrenjaninu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija