• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

22:22

PREOKRET U STOŽICAMA! Norvežanke svetskoj dodale i EVROPSKU TITULU! Danskoj MALO i +4!

Tanjug

Ostali sportovi

PREOKRET U STOŽICAMA! Norvežanke svetskoj dodale i EVROPSKU TITULU! Danskoj MALO i +4!

Podeli vest

Norveška je večeras u Ljubljani, u finalnom meču, savladala Dansku 27:25 i deveti put osvojila šampionski trofej

Norvežanke su još tri puta igrale finale, ali su morale da se zadovolje srebrnom medaljom. Ovim trijumfom svetskoj tituli osvojenoj prošle godine u Španiji, dodale su i evropsko najsjanije odličje.

Danska se nakon 18 godina vratila na pobedničko postolje, a posljednji trofej osvojila je 2002. protiv upravo Norveške. Dankinje su bile Šampionke Evrope i 1994. i 1996. godine.

Iako je imala ubedljivo vođstvo u prvom poluvremenu (15:12), koje je u nastavku išlo i na maksimalnih četiri gola razlike (22:18), Danska nije uspela da sačuva visoku prednost.

Norveška je gubila više od 50 minuta, a onda rivalkama dozvolila u završnici da postigne samo još tri pogotka, naspram devet koliko su dale i rešile meč u svoju korist.

Foto: Tanjug

detalj sa finalnog meča

U 53. minutu Norveška je sa dva vezana pogotka preokrenula i povela 24:23. Samo četiri minuta kasnije, najbolja igračica na šampionatu Rejnštad je pogodila za 26:24, a tačku na meč stavila Oftedal.

Nora Merk je predvodila Norvežanke sa osam pogodaka, na drugoj strani šest golova dala je Burgard.

Bronzano odličje osvojila je Crna Gora pobedom u meču za treće mesto protiv Francuske 27:25 posle produžetka. Zanimljivo da su i finalni i duel za bronzu završeni istim rezultatom.

Krilo crnogorske reprezentacije Jovanka Radičević izabrana je u idealni tim šampionata.

FINALE

Danska - Norveška 25:27 (15:12)

ZA 3. MESTO

Crna Gora - Francuska 27:25 (22:22, 9:10)

ZA 5. MESTO

Švedska - Holandija 37:32 (21:16)

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija