• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2022

13:14

Damiru Mikecu uručena "Zlatna meta" za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem

beta

Ostali sportovi

Damiru Mikecu uručena "Zlatna meta" za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem

Podeli vest

Srpskom olimpijcu Damiru Mikecu svečano je danas u Kairu uručena "Zlatna meta" za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini

Mikec je ovo priznanje zaslužio kao prvoplasirani na završnoj godišnjoj listi Svetske streljačke federacije.

On je nedavno osvajio zlato na Kupu predsednika u Kairu, koje je poslednje takmičenje u sezoni. U saopštenju Streljačkog saveza Srbije se podseća da je Mikec bodove skupljao osvajanjem medalja i visokim plasmanima na Svetskim kupovima, Gran pri turnirima i Evropskom prvenstvu.

Foto: AP/Photo

Zorana Arunović

 

Mikec je ove godine osvojio zlatne medalje na Svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu. Sem Mikeca, među deset najboljih na svetskim rang listama se nalazi još troje srpskih strelaca.

Zorana Arunović je drugoplasirana na listi najboljih takmičarki u disciplini vazdušni pištolj. Teodora Vukojević drži sedmo mesto u disciplini vazdušna puška, a Lazar Kovačević je deseti istim oružjem u muškoj konkurenciji.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija