• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2023

16:29

GOCIĆ UPOZORAVA! Respektujemo Partizan i svako opuštanje odvelo bi nas u neizvesnost

VK NOVI BEOGRAD/Đ. Tešić

Ostali sportovi

GOCIĆ UPOZORAVA! Respektujemo Partizan i svako opuštanje odvelo bi nas u neizvesnost

Podeli vest

Finalni turnir Kupa Srbije za vaterpoliste održaće se u Beogradu, 28. i 29. januara na bazenu Sportskog centra “25. maj”

U prvom polufinalu koje je na program u subotu od 17 časova sastaće se Novi Beograd i Partizan, dok će u drugom polufinalnom duelu od 20 časova snage odmeriti branilac titule Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda.

Novobeograđani su i dalje u velikim kadrovskim problemima, zbog povreda i bolesti velikog broja igrača i još se ne zna u kom sastavu će izaži na megdan crno-belima.

- Još od turnira regionalne Premijer lige u Šapcu smo veoma oslabljeni. Isti slučaj bio je i u meču Lige šampiona u Budimpešti pre par dana. Neki od igrača se polako oporavlja, ali još ne znam brojno stanje u ekipi. Biće veoma teško pripremiti utakmicu, a samo se nadam da neće biti novih znakova bolesti među igračima i da će ovi koji su spremni odigrati utakmicu na pravi način - rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Foto: VK NOVI BEOGRAD/Đ. Tešić

 

- Izuzetno respektujemo Partizan i sve ono što rade, pogotovo ove sezone. Mlada su ekipa, puna elana, koja igra u veoma dobrom ritmu! Svako naše opuštanje moglo bi da meč uvede u neizvesnost. Očekujem veliku borbu iako znamo da smo favoriti. Veoma poštujemo Partizan i na taj način se pripramo za ovu utakmicu- poručio je Gocić.

Trener Partizana Miloš Korolija je istakao da u njegovom timu nema kadrovskih problema, a činjenica da su od početka sezone odigrali nekoliko eliminacionih utakmica na evropskoj sceni mogla da pomogne njegovoj ekipi.

- Odnos prema Kupu i značaju koje ima ovo takmičenje nas obavezuje da budemo ambiciozni i veoma motivisani i da ni po koju cenu u meč ne uđemo sa belom zastavom. Ne treba biti pametan pa zaključiti da je Novi Beograd favorit, ali sam uveren da mladost i želja koju moji igrači pokazuju ni sutra neće izostati. Želimo da favorizovanog i kvalitetnijeg protivnika nateramo da se dobro potrudi i pokušamo da eventualno meč uvedemo u neizvesnu završnicu, a nadam se da smo uspeli da izvučemo i neke pouke iz prethodnih mečeva sa Novim Beogradom- konstatovao je Korolija.

Sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Nikola Tomašević je naglasio da je uvek teže braniti nego osvajati trofej i potom dodao.

- Srećni smo što iz godine u godine je domaće prvenstvo sve jače, a samim tim i završni turnir Kupa. Broj utakmica koje igramo i koje smo odoigrali poslednjih desetak dana su van okvira i navika koje su igrači imali. Bilo je malo vremena za trening, ali kako je nama tako je i ostalima. Igra se jedna utakmica i sve može da se desi. Nisu uvek favoriti pobeđivali, često su se dešavala iznenađenja. Ipak, nadam se da ćemo biti spremni da uđemo u samu zvaršnicu i nadam se osvajanju trofeja-  rekao je Tomašević.

Strateg Crvene zvezde Aleksandar Filipović čestitao je svim ekipama plasman na završni turnir, poželeo je fer i korektnu borbu u bazenu i da na kraju pobedi najbolji.

- Mi smo za razliku od Radničkog imali malo manji broj utakmica i možda to u nekom trenutku može da bude presudno. Ispali smo iz LEN kupa i imali smo vremena da pripremimo. Blagu prednost bih dao Radničkom jer igra Ligu šampiona i pokazao se kao odlična ekipa. To ne znači da se unapred predajemo. Kup je specifično takmičenje i može sve da se očekuje. Mi ćemo dati svoj maksimu i nadamo se da će publika uživati u dobrim utakmicama - zaključio je Filipović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija