• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2023

10:56

Milorad Dokmanac pred Evropsko prvenstvo za mlade: Odlučivaće sitnice, jedna medalja bila bi veliki uspeh!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Milorad Dokmanac pred Evropsko prvenstvo za mlade: Odlučivaće sitnice, jedna medalja bila bi veliki uspeh!

Podeli vest

Evropsko prvenstvo u rvanju za mlađe seniore održava se u Bukureštu od 13. do 19. marta, a na ovom šampionatu Srbiju će predstavljati ukupno sedam takmičara – četiri u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji.

Boje naše selekcije do 23 godine u glavnom gradu Rumunije braniće Sabolč Lošonc, Aleksa Ilić, Branko Kovačević, Luka Katić, Jovana Radivojević, Maša Petrović i Fani Nađi.

Selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac izuzetno je zadovoljan pripremnim periodom koji je počeo još 9. januara i smatra da su naši rvači u potpunosti spremni za izazove koji ih očekuju.

- Šampionatom Evrope za mlađe seniore praktično počinje reprezentativna sezona - kaže Dokmanac pred put srpske reprezentacije u Bukurešt i dodaje:

- Imali smo izvanredan rad na pripremama, koji je bio vrlo težak i obiman. Ali, mislim da smo stvorili jako dobru bazu kada je reč o snazi i kondiciji. Zaista smo uživali u vrhunskim uslovima za trening na Divčibarama, gde smo odradili bazične pripreme, a sve to smo nadogradili u Poreču, gde smo u društvu 250 vrhunskih rvača iz 25 zemalja imali vrlo kvalitetan sparing. Potom smo sa radom nastavili u Budimpešti sa selekcijom Mađarske, koja je oduvek u svetskom vrhu, i što je možda još važnije, gaji drugačiji i vrlo specifičan sistem treninga. Naši takmičari su sve to dobro podneli.

Dokmanac je istakao da je završna faza priprema odrađena u Zrenjaninu, gde je smanjen intezitet treninga i spušteno opterećenje kako bi se tempirala forma za start šampionata.

Foto: Starsportphoto

 

- U prethodna tri meseca naši rvači imali su svega desetak slobodnih dana. Trebalo je sve to izdražiti psihički i fizički, ali urađen je odličan posao. Zbog svega toga nadamo se dobrim rezultatima, a najviše se očekuje od Branka Kovačevića, koji je već osvojio dve medalje na evropskim šampionatima za mlađe seniore. Takođe, Aleksa Ilić je ranije bio blizu borbi za odličja i on bi možda mogao da zablista. Luka Katić i Sabolč Lošonc su prvi put u konkurenciji mlađih seniora i ovo takmičenje za njih će biti dragoceno pre svega u pogledu sticanja iskustva - objasnio je Dokmanac i naglasio da zbog mladosti i nedovoljno iskustva vrhunski rezultati od naših dama u ovom trenutku ne bi bili realni.

Foto: Rvački klub Proleter

 

Zanimljivo je istaći da naši rvači u u seniorskoj konkurenciji poslednjih deset godina imaju kontinuitet osvajanja barem jedne medalje na najvećim takmičenjima. Kada je reč o mlađim seniorima, to je praksa poslednje dve godine, a na šampionatima Evrope za rvače do 23 godine koji se održavaju od 2015. do sada je osvojeno ukupno devet odličja.

- Uradili smo sve što je u našoj moći i naše rvače smo kroz kvalitetan trening doveli u stanje da mogu da pruže svoj maksimum. O medajama će odlučivati sitnice. Zavisiće mnogo od trenutne inspiracije, raspoloženja, ali i žreba. U svakom slučaju, jedna medalja na ovom šampionatu bi svakako bila veliki uspeh - zaključio je Dokmanac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DOKMENAC O USPEHU RVAČA NA SVETSKOM PRVENSTVU: I dalje mi zvuči nerealno sve što smo ostvarili! Plan je da norma za Olimpijske igre!
Ostali sportovi

DOKMENAC O USPEHU RVAČA NA SVETSKOM PRVENSTVU: I dalje mi zvuči nerealno sve što smo ostvarili! Plan je da norma za Olimpijske igre!

I dalje mi zvuči nerealno sve što smo ostvarili na ovom Šampionatu sveta. Pre svega, tu mislim na osvajanje 5 medalja kao i na perfektnu organizaciju ovog velikog takmičenja, kaže dr Milorad Dokmanac selektor rvačke reprezentacije Srbije, sumirajući utiske posle istorijskih uspeha naših takmičara na Svetskom prvenstvu koje nedavno održano u Beogradu.

12.10.2022

09:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija