• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.05.2024

19:07

Sprema se novi spektakl! Fjuri aktivirao revanš klauzulu! Usik će morati da brani titule!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Sprema se novi spektakl! Fjuri aktivirao revanš klauzulu! Usik će morati da brani titule!

Podeli vest

"Kralj Cigana" rešen da se osveti Ukrajincu za poraz u Rijadu, revanš na programu već u oktobru!?

Borba veka održana je prošle nedelje u Rijadu, a nakon 12 paklenih rundi apsolutni šampion u teškoj kategoriji postao je Aleksandar Usik. Ukrajinac je tako postao prvi bokser još od 1999. godine i Lenoksa Luisa, koji je objedinio sva četiri najznačajnija pojasa - WBA, WBC, WBO i IBF! 

Bio je to pravi sudar titana, prštalo je na sve strane, a Usik je režirao malo iznenađenje budući da su stručnjaci veće šanse davali Tajsonu Fjuriju. Britanac je fizički dominantniji, sa 30 kilograma viška u odnosu na rivala, ali to nije sprečilo stamenog Ukrajinca da trijumfuje i postane šampion. 

Duel u Rijadu otvorio je mnoga pitanja, pre svega - da li je Fjuriju vreme da se penzioniše? Ne, nije. Legendarni bokser pokazao je da u njemu postoji još vatre. U nekoliko navrata bio je i bolji borac u ringu, ali nije uspeo da savlada raspoloženog Usika. 

Prema dogovoru iz ugovora, poraženi borac ima pravo da zatraži revanš u narednih godinu dana, a po svemu sudeći to pravo će Fjuri i iskoristiti. Želi Britanac da se još jednom suoči sa Aleksandrom Usikom u ringu i pokuša da vrati pojas u svoje vlasništvo. 

Foto: profimedia

 

- Vraćamo se našim porodicama i vidimo se u oktobru! Sigurno ćemo se odmoriti, a onda se sprema revanš. Mislim da sam i u ovoj borbi pobedio, ali neću da plačem i da se pravdam - rekao je Fjuri nakon meča. 

Budući da je revanš ugovorom garantovan za poraženog borca, Usik neće imati mnogućnosti da eksivira novi okršaj protiv Tajsona Fjurija. Sprema nam se novi bokserski spektakl u oktobru. Šuška se, pred Fjurijevom publikom... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija