• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

11.06.2024

09:13

Srpkinja opčinila Hrvate! Komšije dižu u nebesa Angelinu Topić

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Srpkinja opčinila Hrvate! Komšije dižu u nebesa Angelinu Topić

Podeli vest

Sjajna Angelina Topić opčinila je planetu i naše komšije Hrvate.

Osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u skoku uvis. Napravila je sjajan rezultat pošto je u finalu  skočila 197 centimetara, dok je od nje bila bolja samo Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja je preskočila dva centimetra više.

Neverovatan uspeh je napravila sa samo 18 godina. Bila je ubedljivo najmlađa u finalu pošto će tek 26. jula proslaviti 19. rođendan. Nije to promaklo komšijama Hrvatima, koji su imali jednu od najboljih Evropljanki u ovoj discplini - Blanku Vlašić. Upravo sa Blankom su je i uporedili na portalu "Slbobodna Dalmacija".

- Kombinacija uspešnog sportiste i roditelja trenera svima je poznata u Hrvatskoj. Dugo nas je svojim uspesima sve radovala Blanka Vlašić, koja se pod trenerskom palicom oca Joška pretvorila u jednog od najboljih sportista sveta. Očigledno ima nešto u toj kombinaciji oca trenera i ćerke atletičarke, posebno u skoku uvis, trener Janija Koščaka je i njen otac Patrik.  A sada se stvara još jedna takva priča u našem komšiluku. Naime, tokom vikenda mlada srpska atletičarka Angelina Topić postala je vicešampionka Evrope u Rimu. Skokom od 1,97 metara osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i upisala još jedan veliki uspeh. Učinila je to uprkos zvižducima italijanske publike koja je pokušala da joj poremeti koncentraciju", napisali su Hrvati.

Blanka Vlašić je apsolutna rekorderka, pošto je u Zagrebu 2009. godine preskočila 208 centimetara što je i drugi rezultat svih vremena, dok je u dvorani najviše skakala 205 centimetara. Angelina je sa samo 18 godina pokazala da je kadra da nadmaši čak i Blank, pa ne sumnjamo da će u bliskoj budućnosti padati rekordi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija