• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.08.2024

17:50

Šampioni, probudite se! Naši basketaši porazom od Španije započeli odbranu zlata! (VIDEO)

Reuters

Ostali sportovi

Šampioni, probudite se! Naši basketaši porazom od Španije započeli odbranu zlata! (VIDEO)

Podeli vest

Basket reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije rezultatom 21:15, u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Beču. "Crvena furija" je pokazala superiornu igru, čime je upisala svoju drugu pobedu na turniru, dok se naš tim sada nalazi u nezavidnom položaju.

Španci su od starta nametnuli svoj ritam, otvarajući meč preciznim šutem za dva poena. Ipak, Kojić je brzo uzvratio istom merom i doneo prvu prednost našem timu - 4:2.

Međutim, utakmica je ubrzo postala pravi rat za svaki poen, protivnici su stigli do izjednačenja pa poveli sa 6:5, a zatim i povećali vođstvo na 9:7.

Barać je pogodio za naš tim, ali su dva promašaja Kojića sa distance omogućila "crvenoj furiji" da zadrži prednost. Branković je izjednačio, ali su protivnici uzvratili trojkom za vođstvo od 12:9, da bi Martinez povećao razliku na 15:11, četiri minuta pre kraja.

Naši basketaši uspeli su da smanje zaostatak na 14:15, ali nisu iskoristili šansu da preokrenu rezultat. Španija je ubrzo ponovo preuzela kontrolu i povećala na 17:14, a zatim pogodila dvojku za 19:15.

De Bles je zatvorio utakmicu još jednim preciznim šutem za dva poena, postavljajući konačan rezultat od 21:15 u korist protivničke ekipe.

 

 

Našu reprezentaciju predvodio je Nemanja Barać sa šest poena, dok je Marko Branković dodao 4 poena. Stefan Koji je ubacio tri, a Strahinja Stojačić dva poena. Protivničku selekciju je do trijumfa vodio Karlos Martines sa devet koševa, a Unai Mendikote je postigao sedam.

Naše basketaše večeras od 22.20 časova očekuje i drugi duel protiv selekcije Nemačke. Po dve reprezentacije iz svake grupe idu u četvrtfinale, gde se naša A grupa ukršta sa C grupom. Eliminacione runde i borbe za medalje su 24. i 25 avgusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija