• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.08.2024

17:34

Dragić: Ne mogu da spavam, znojim se, a Dončić gleda crtani...Takvi su ti on i Jokić! Obični momci koji se igraju!

AP PHOTO

Košarka

Dragić: Ne mogu da spavam, znojim se, a Dončić gleda crtani...Takvi su ti on i Jokić! Obični momci koji se igraju!

Podeli vest

Oproštajna utakmica slovenačkog košarkaša Gorana Dragića (38) na programu je u subotu od 20 sati u "Stožicama", a uoči iste NBA veteran govorio je o prijateljstvima koja je stekao tokom karijere, ali i o periodu kada je bio mentor Luki Dončiću.

Slovenački košarkaš zvanično se oprašta od profesionalne karijere, a Ljubljana ovog vikenda postaje epicentar svetske košarke. Najveće zvezde polako se okupljaju kako bi podržale Dragića, i učinile oproštajnu ceremoniju nezaboravnom.

Tim povodom, u razgovoru sa srpskim medijima, uskoro bivši košarkaš osvrnuo se na Evropsko prvenstvo 2017. godine, i pohvalio neverovatni talenat zemljaka Luke Dončića.

- Bio sam sa njim u sobi pre finala Evropskog prvenstva 2017. godine. Nisam mogao da spavam, znojio sam se, a onda sam pogledao ulevo i video da Luka gleda crtaće i spava cele noći. Tako se radio, to je neverovatan talenat, to nije još viđeno u svetu košarke. Isto i Nikola Jokić. Dosta puta smo razgovarali. To su obični momci, koji se igraju. To bih voleo da sva naša deca imaju. Da ne osećaju pritisak, da se igraju, sa osmehom i da se vole - istakao je Dragić u razgovoru sa srpskim medijima.

Foto: AP PHOTO

Goran Dragić i Nikola Jokić

S obzirom da je tokom bogate karijere čak 15 godina proveo u NBA ligi, gde je nastupao za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki, čuveni plejmejker upoznao je veliki broj svetskih zvezda i sa njima ostao u sjajnim odnosima.

- Tokom karijere sam upoznao mnogo ljudi i svi ovi igrači su moji prijatelji. Kako sam se ja ponašao prema njima, tako su i oni prema meni. Znali smo da dođe kraj košarci, ali da imam prijatelje kao što su Stiv Neš iz Kanade, Luis Skola iz Argentine, Bogdanović i Jokić iz Srbije -  istakao je slovenački reprezentativac.

Potom je Dragić naglasio i šta savetuje mlađim naraštajima, čije vreme tek dolazi.

- Uvek dajem isti savet - uživajte u tome što radite, sa osmehom na licu. Sad je mnogo više stresa i pritiska od trenera, porodice, društvenih mreža - naglasio je Dragić.

Foto: profimedia

Goran Dragić

Na kraju, Dragić je uz osmeh poručio da bismo košarkaša Denvera - Nikolu Jokića, i igrača Dalasa - Luku Dončića, već sutra mogli da gledamo u istom dresu.

- Luka Dončić i Nikola Jokić zajedno - možda sutra - zaključio je Dragić.

Sjajni šuter je poslednji angažman imao u Milvokiju prošle godine, pominjalo se jedno vreme da ga želi i Partizan, ali na kraju je prelomio da ipak ode u penziju. 

Dragićeva fondacija organizovaće oproštajnu manifestaciju, a poznato je i ko će sve učestvovati. Tu je tandem iz srpske reprezentacije - Jokić i Bogdan Bogdanović, kao i legende naše i evropske košarke - Dejan Bodiroga i Predrag Danilović.

Naravno, ni Dončić neće ovo propustiti, jer je sa Goranom igrao u državnom timu, a biće prisutni i grčki as Janis Adetokumbo, kao i čuveni Dirk Novicki, Stiv Neš, Luis Skola, Raša Nesterović, Nikola Vučević...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija