• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

12.07.2019

17:01

POTPUNO ISKRENO! Stojković: Voleo bih da se osnuje liga bivše Juge!

Partizan

POTPUNO ISKRENO! Stojković: Voleo bih da se osnuje liga bivše Juge!

Podeli vest

Golman Partizana Vladimir Stojković diže obe ruke za regionalnu ligu u fudbalu! Iskusni čuvar mreže crno-belih u opširnom intervjuu pričao je o očekivanjima ove sezone, timu Partizana, sudijskim nepravdama, planovima u Ligi Evrope, a posebno se dotakao regionalne lige, za koju misli da bi mnogo toga dobrog donela fudbalu na ovim prostorima

- Voleo bih da se napravi liga stare Juge. Mislim da bi fudbal krenuo napred. To je u interesu fudbala. Ne može niko da me ubedi da fudbal neće profitirati, da igrači neće profitirati i da će klubov finansijski stati na noge. Zamislite da imate ligu, za par godina, Olimpija, Maribor, Partizan, Zvezda, Vojvodina, Budućnost, Vardar, Željo, Sarajevo, Dinamo, Hajduk... Neka bude kao u Grčkoj, ako je opasno, neka se ne ide na gostovanja. To bi izgledalo sasvim pristojno. Imalo bi žar, fudbal bi bio nekoliko stepenika ispred. I kada je reč o rangiranju lige, ne možda odmah, ali za par godina bili bismo u vrhu.

Partizanov čuvar mreže smatra da bi to moglo da se izvede i da bi klubovi uspeli da prilagode i datume zbog domaćih prvenstava.

- Imate košarkašku ABA ligu i primer kako može. Partizan ima Teleoptik, Zvezda ima svoju filijalu, neka Partizan s B timom igra tu ligu, to jest s mladim igračima. Siguran sam da bi prvak regionalne lige mogao da dođe do koeficijenta da ide direktno u Ligu šampiona. Drugi da ide u kvalifikacije, recimo. Kome ne bi bilo u interesu da se to sve napravi. Možda ne bi UEFA odmah dala predstavnika, ali dve, tri godine bismo se borili za to mesto. Smatram da bi kvalitet lige bio dovoljno visok da prvak ima mesto u Ligi šampiona. To bi bila ozbiljna liga. Digla bi se i gledanost i sponzorstva. Koji igrač može da ne bude za to. Ne znam koji stadion ne bi bio pun. Dobro, kad kažem puno, mislim da bi kod nas kući minimum bilo 15.000 navijača.

ĐERLEK MOŽE DA IDE! Partizan za vezistu traži 1.000.000 evra!

Stojković će u novoj sezoni imati ulogu kapitena, koju je preuzeo od penzionisane legende Saše Ilića. On se osvrnuo i na to, dodavši da kapitenska traka ne donosi dodatni pritisak u odnosu na onaj koji ima zbog činjenice da igra za Partizan.

- Privilegija i obaveza. Bez pritiska se ne može. Saleta je nemoguće zameniti. Nadam se da ću biti makar približan kapiten kao on. Pritisak je konstantno tu. To je tako kada nosiš ovaj dres i od toga ne treba bežati. Potrebno je da svi u klubu i novi igrači i pojačanja budu naviknuti na taj pritisak i da nauče da ga nose.

Novinari su Stojkovića pitali da li i dalje ima pritisak od strane navijača Crvene zvezde, koji je imao i 2010. godine kada je došao u Partizan.

- Taj pritisak ne jenjava od 2010. pa do sad. Znate i sami, pratite sve. Sve je kao nekada, što se kaže.

Golman Partizana prošle sezone više puta je imao zamerke na suđenje u Superligi. Ovog puta kaže da neće ćutati na greške, ali da će pokušavati da se suzdrži koliko može.

- Dobro pitanje. Mislim da neću moći da izdržim ako dođe do momenta da nešto vidim, a da to nije korektno. Tako da, budite sigurni da postoje neke granice. Neke stvari mogu da se progutaju i sakriju, ali kad se pređe ta granica, ne može da se ćuti. Nadam se da se ta granica neće preći. Najviše bih to voleo da sve bude kako treba, na svom mestu i pošteno. U sebi imam dosta toga što držim, što sam video i što ne želim da iznosim u javnost i što mene generalno tišti. Nadam se da ću se obuzdati. Treba biti pametan. Sada kao kapiten, moraću da balansiram, između toga da li da kažem ili da se obuzdam. Najviše bih voleo kada ne bi bilo tih nesportskih tema, bio bih najsrećniji.

PAVLOVIĆU PROPAO TRANSFER U JUVE? "Zapeli" pregovori sa "starom damom"!


Doskorašnji reprezentativac dotakao se teme i stranaca u srpskom fudbalu. Kaže da mnogima treba nekoliko meseci da se adaptiraju na uslove.

- Sutra da nam dođe stranac i mi treba da odemo u neki hotel u Srbiji, da ne uvredim neko mesto. On tu dođe u neki hotel i ne možeš da mu objasniš da nemamo bolji hotel. Da mora tu da se spava, i to posle izvesnog vremena shvate. Kako im objasniti što je kratak krevet? Dobro, ja lično više volim kraći krevet, nego onaj što je zatvoren na kraju i što ima rešetke. Onda moram da spavam ukoso. Imaš i u dobrim hotelima krevete s gvozdenom konstrukcijom, gde su na kraju rešetke i ako mi je kratak, šta da radim, moram da spavam savijenih nogu. Zato više volim kraći krevet, a da nema pregradu.

Stojković kaže da će sve učiniti da Partizan naredne sezone igra u grupnoj fazi Lige Evrope.

- Sigurno da se dosta toga menja od psihološkog plana, do fudbalskog. Idemo u dobrom smeru. Fudbal je čudna igra, treba da sačekamo da krenu utakmice, da vidimo kako stvari stoje. Drugačiji je fudbal što vidite na pripremama, i fudbal narednih, ja se nadam šest kvalifikacionih utakmica u Evropi. Ako bog da, onda još šest u grupnoj fazi. Znači iz milion razloga. Pred očima si evropske javnosti, igra se drugačiji fudbal. To što pokažeš, to se vrednuje. Uspesi u Evropi značiće i kao finansijska podrška klubu, može da se promovišu mladi igrači. Može da se zaradi i od učešća i od tih mladih igrača što igraju.


- Suđenje ne bih da komentarišem pre početka prvenstva. Nepotrebno je u ovom momentu. Milion puta sam već rekao. Dosta puta se vodila polemika oko suđenja, sad ne bih ja da budem taj koji će da priča o tome. Moj klub je dosta puta bio nezadovoljan. Nadam se da će sve biti kako treba. Odgovaraće nam bolji tereni koji se grade u par gradova.

Stojković smatra da tim treba još da se pojača, ali da i ako se to ne desi, igrači će dati sve od sebe da donesu dobre rezultate.

- Pojačanja su uvek dobrodošla. I ako imate tri igrača na jednoj poziciji, OK je, svaki trener to voli. Bolje da imate tri rešenja nego jedno. Samim tim se i trening pojačava, takmičenje na treninzima, kad imaš konkurenciju. Ali to je nekad nemoguće. Svakako da svako pojačanje znači i uvek se treba pojačavati. Uvek sam za to da ekipa koju imamo uradi 300 odsto. Pokazali smo šta možemo, nadam se da ćemo biti još bolji.

 

Foto: Starsportphoto



Stojković se slaže da je Partizan mogao bolje prošle sezone.

- Pokazali smo da možemo da odigramo dobro i u derbijima, i još u dosta mečeva. Ali, cele godine trpeli smo omalovažavanja s raznih strana. Mogu da se složim da to nije bio Partizan koji melje rivale. Svestan sam da nekad jedan ili dva igrača donesu sasvim drugu dimenziju. Tokom cele sezone izgledali smo korektno. Istina, mučili smo se s malim ekipama, tu nismo imali tu igru, ali složio bih se da to nije bio Partizan koji dominira. Ali, nismo bili ni loši, kao što smo omalovažavani.

Partizanov golman veruje da će prvenstvo biti neizvesno, ali da su se i ostali timovi značajno pojačali.

- Očekujem da će biti borba između prvih četiri ili pet ekipa do samog kraja. Ko pokupi najbolje i najiskusnije igrače, taj će biti u vrhu. Vidite da prelaze iz Radničkog u Vojvodinu, iz Vojvodine u Čukarički i tako dalje... To su sve dobri igrači, tako da, sigurno će ove godine biti zanimljivo. Kažem, neka titulu osvoji bilo ko, samo da to bude pošteno i fer, na terenu i sportski.

 Partizanov čuvar mreže zalaže se da se u srpskom fudbalu uvede VAR tehnologija.

- VAR-a se jedino plašim, što mi u Srbiji još nemamo izdefinisana pravila šta je faul, a šta ne. Tako da, što se tiče gol-tehnologije, pomogla bi nam. Znate kako, opet ćemo biti pristrasni kada je u pitanju VAR. Jedan će da kaže jeste, a sutra ćemo nekoga da postavimo na SOS kanal da kaže nije. Mora da se zna detaljno kad je penal, u kom položaju ruka može da stoji i koliko utiče na igru. Koliko je potrebno da ometeš igrača u 16 metara da vidiš da li je faul i tako dalje... Prošle godine sam se toliko naslušao priča, da dovodiš u zabludu svoje znanje o fudbalu. VAR bi mnogo toga pomogao, u ofsajdima, penalima i da li je lopta prešla.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija