• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2020

19:38 >> 19:33

(VIDEO) PARTIZAN SE PROŠETAO KROZ NOVO MESTO! Birčević razbio Krku, crno-beli protiv Mege za overu prve pozicije!

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN SE PROŠETAO KROZ NOVO MESTO! Birčević razbio Krku, crno-beli protiv Mege za overu prve pozicije!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Krku u Novom Mestu u 20. kolu ABA lige bez mnogo muke sa 76:61 (15:25, 12:22, 11:11, 18:23) i tako došli na jedan trijumf do overe prvog mesta pred početak plej-ofa

 


Ekipa Andree Trinkijerija odigrala je jako dobar meč i praktično već posle 20 minuta igre u Novom Mestu već najavija novu pobedu sa kojom su došli na korak do overe prvog mesta i pol pozicije pred početak plej-ofa ABA lige.

OVO JE OZBILJNO! Biće PROBLEMA za Partizan, igrači su na POTEZU!

Nešto bolji početak pripao je ekipi iz Novog Mesta  koja je preko Kouzija i Balažiča stigla do uvodnih 8:4, međutim Rašon Tomas je bio raspoložen u prvoj četvrtini pa je brzo vratio svoj tim u igru, a društvo mu je pravio Nikola Janković koji je pravio mnogo problema centrima Krke. Serijom 7:0 crno-beli su brzo vratili prednost.

Pred kraj prve četvrtine crno-beli su trojkom Stefana Birčevića po prvi put otišli na dvocirenu prednost. Zakazao je Kouzi, od koga praktično zavisi čitava igra ekipe iz Slovenije.

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Krka je u drugu deonicu ušla sa serijom od 7:0 i rezultaski se u potpunosti vratila u meč, ali su crno-beli brzo vezali čak četiri trojke i odgovorili sa 16:0 pa je prednost polako počela da biva nedostižna. Na poluvreme se otišlo sa ogromnih 20 poena prednosti za tim Andree Trinkijerija.

Neefikasnu treću četvrtinu domaći su razmrdali sa dve brze trojke, ali prednost Partizana nastavila je da bude prilično ubedljiva. Birčević je nastavio da teroriše rivala u Novom Mestu. Posle 25 minuta igre imao je četiri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja, a prve poene u novom dresu upisao je i Brajan Angola.

 

 

Do kraja su domaći pokušali da se trojkama vrate u meč, Đapa je bio odličan, međutim nije imao pravu podršku svojih saigrača, ali je i odbrana crno-belih odradila odličan posao.

Najefikasniji kod Krke bili su Đapa sa 16, odnosno Jošilo sa 10 poena. U redovima Partizana istakli su se Stefan Birčević sa 17 (4/5 za tri), odnosno Markus Pejdž sa 12 poena (4/6 za tri).

Naredni meč crno-beli igraju ove srede protiv Trenta za overu prvog mesta u TOP 16 fazi Evrokupa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

KRKA - PARTIZAN 61:76 (15:25, 12:22, 11:11, 23:18)

Hala: SD Leona Štuklja (Novo Mesto), Sudije: Miloš Koljenšić, Krunoslav Peić, Vladan Šundić

KRKA: Kouzi, Jančar Jarc, Škedelj, Pašalić, Stipaničev, Đapa, Fifolt, Balažič, Jošilo, Stergar, Ramljak.

PARTIZAN: Angola, Volden, Zagorac, Pejdž, Mekadu, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.

KRAJ!

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.46 - Prvi okršaj ova dva tima u ABA ligi ove sezone završen je ubedljivom pobedom Partizana 102:80, ali su u prošlosti Slovenci znali da naprave problema crno-belima u Novom Mestu. Nikako ne treba zaboraviti i da su ove sezone već savladali Crvenu zvezdu i Budućnost na svom parketu.

17.31 - Posle pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća, Partizan je iskoristio sedmodnevni odmor da se spremi za nastavak borbe na dva fronta. 

17.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 20. kola ABA lige između Krke i Partizana. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Novog Mesta.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija