• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2021

19:23 >> 21:17

PARTIZAN PAO POSLE PRODUŽETKA! Cibona nanela crno-belima šesti uzastopni poraz u ABA ligi /VIDEO/

Partizan

PARTIZAN PAO POSLE PRODUŽETKA! Cibona nanela crno-belima šesti uzastopni poraz u ABA ligi /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Cibone savladali su Partizan u hali sportova "Ranko Žeravica" posle produžetka rezultatom 90:87 (24:19, 13:17, 21:23, 22:21, 10:7) u utakmici 20. kola ABA lige

Hrvatski tim je tako crno-belima naneo šesti uzastopni poraz u ABA ligi, što navijači "parnog valjka" ne pamte.

Utakmicu je bolje otvorio Partizan koji je vodio većim delom prve četvrtine, ali je usledila serija Cibone 11:0 kojom su gosti preokrenuli rezultat. Na početku druge deonice je ekipa Vladimira Jovanovića u nekoliko navrata imala dvocifrenu prednost, ali je na kraju Partizan istopio razliku i na poluvreme je otišao sa samo poenom zaostatka.

Drugo poluvreme je bilo izjednačeno, od prvog do poslednjeg minuta, pa je "parni valjak" morao da odigra još jednu neizvesnu završnicu. Partizan je u tim trenucima imao prednost, ali je devet sekundi pre kraja Toni Nakić pogodio trojku za izjendačenje, a na drugoj strani je Jaramaz promašio šut za pobedu.

U produžetku je Cibona počela bolje i sve vreme je bila u prednosti. Ipak, manje od deset sekundi pre kraja, pri vođstvu od 89:87 Hrvati su izgubili loptu, ali je Rašon Tomas napravio kardinalnu grešku i tri sekunde pre kraja je duplom vratio Ciboni posed. Iz toga Partizan nije mogao da se izvuče, pa je Mateo Drežnjak pogodio jedno od dva slobodna bacanja, čime je Cibona došla do pobede.

Posle ove utakmice, Partizan ima skor 7-12, dok je Cibona ostvarila po jednu pobedu i poraz manje.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Toni Nakić i Roko Prkačin su sa po 23 poena predvodili Cibonu do trijumfa, dok je najefikasniji u crno-belom taboru bio Uroš Trifunović sa 20. Osim njega, dvocfrenu su bili još Rašon Tomas sa 15 poena, Ognjen Jaramaz je dodao 14, Nemanja Dangubić 13 i Nikola Janković 12 koševa.

Partizan - Cibona 87:90 (19:24, 17:13, 23:21, 21:22, 7:10)

DVORANA: Hala sportova "Ranko Žeravica"

SUDIJE: Milivoje Jovčić, Ernard Karović, Ivan Stefanović.

PARTIZAN: Zagorac, Pejdž 2, Dangubić 13, Stefanović 3, Jaramaz 14, Perkins 4, Jovanović, Janković 12, Radovanović 4, Tomas 15, Trifunović 20. Trener: Saša Filipovski.

CIBONA: Radovčić 4, Planinić 15, Marić 8, Novačić 2, Prkačin 23, Gnjidić 4, Branković 2, Drežnjak 9, Markota, Nakić 23. Trener: Vladimir Jovanović.

Tok meča

Produžetak

Drežnjak je pogodio prvo bacanje, Dangubić je uhvatio loptu, šutirao (čini se posle isteka vremena) s pola terena i pogodio obruč! Cibona pobeđuje 90:87!

 

Perkins faulira Drežnjaka i šalje ga na liniju penala, a do kraja je ostalo 2,1 sekund.

Cibona gubi loptu, Tomas se namestio da šutira za pobedu, ali je skočio i pao s loptom, pa je dosuđena dupla. Cibona sada ima loptu, tajm-aut i tri sekunde na semaforu, plus dva poena prendosti.

Pejdž pravi peti faul, a Drežnjak pogađa oba bacanja. Na drugoj strani, 16 sekundi pre kraja Jaramaz je bio precizan samo jednom sa linije penala. Cibona vodi 89:87.

Dangubić sjajno zakucava 27 sekundi pre kraja - 87:86 za Hrvate.

Markus Pejdž pogađa za dva, a na drugoj strani bacanje za 87:84 pogađa Prkačin. Posle toga je Cibona uhvatila ofanzivni skok, ali je Marić 39 sekundi pre kraja napravio faul u napadu.

Lovro Gnjidić petom ličnom greškom šalje Jaramaza na slobodna bacanja, ali on pogađa samo jedno za 86:82.

Naredne poene dao je Planinić, takođe sa penala, za 86:81 za Cibonu, a do kraja je ostalo još minut i 51 sekunda. Filipovski traži minut odmora.

Mateo Drežnjak je na startu produžetka pogodio dva slobodna bacanja, a na drugoj strani je jedno ubacio Trifunović. Potom je Drežnjak položio loptu za 84:81, a do kraja je ostalo tri i po minuta.

Četvrta četvrtina

Jaramaz je pokušao da pogodi trojku za pobedu, ali je bio neprecizan. Igraće se bar još pet minuta.

 

Toni Nakić pogađa trojku! Nerešeno (80:80), do kraja je pstalo devet sekundi.

Ognjen Jaramaz iz slobodnih bacanja donosi Partizanu 'plus tri' - 80:77. Cibona ima 15 sekundi da izbori produžetak. Tajm-aut je zatražio Jovanović kako bi nacrtao poslednji napad.

Na drugoj strani je uzvratio Radovčić koji ipak nije bio precizan sa linije za slobodna bacanja, ali je u skoku fauliran Planinić koji je dao jedan penal, pa Partizan vodi 78:77. Do kraja meča je ostao minut i 11 sekundi.

Dva minuta i šest sekundi pre kraja meča je Rašon Tomas pogodio uz faul, a bio je precizan i sa penala, pa Partizan vodi 78:74.

Posle tajm-auta su Trifunović i Dangubić pogodili po trojku i doneli vođstvo od 75:74 Partizanu. Do kraja je ostalo tri minuta, a Jovanović prekida seriju domaćina tajm-autom.

Prkačin i Planinić su u naredna dva napada vezali pet poena, pa Cibona vodi 74:69, a Filipovski zove tajm-aut.

U prvoj polovini četvrte četvrtine viđen je pravi revolveraški obračun Rašona Tomasa i Tonija Nakića. Tomas je pogađao sa distance, Nakić trojke, pa je pet minuta pre kraja meča rezultat bio 69:69.

Treća četvrtina

Minut odmora je malo trgao Hrvate koji su smanjili razliku, ali nisu uspevali da dođu do prednosti. Ipak, na kraju su četvrtinu završili serijom 5:0, pa je uoči poslendjih deset minuta Partizan imao poen viška - 59:58.

 

Usledila je trojka gostiju, ali i serija Partizana 6:0 zbog koje je Jovanović zatražio tajm-aut.

Posle jednog i po minuta igre u drugom poluvremenu, Partizan je došao do prednosti - 41:39.

 

Druga četvrtina

Cibona zatim nije iskoristila svoj napad, a onda je Lazar Stefanović sa osam metara pogodio trojku uz zvuk sirene za 36:37.

 

U nastavku je Partizan vezao još četiri poena i tako uhvatio priključak, ali je seriju crno-belih prekinuo Roko Prkačin. Ipak, usledilo je zakucavanje uz faul Uroša Trifunovića koji je potom bio neprecizan sa linije za slobodna bacanja.

 

Posle toga je usledio mirniji period igre koji je trojkom prekinuo Uroš Trifunović za 35:27, a odmah je usledio tajm-aut Vladimira Jovanovića, dva minuta i 20 sekundi pre kraja poluvremena.

Međutim, posle toga je usledila nova serija Cibone (7:1), pa je pri rezultatu 33:22 za Hrvate Saša Filipovski zatražio tajm-aut, a onda je Ognjen Jaramaz pogodio za dva na polovini druge četvrtine.

Igor Marić je poenima otvorio drugu deonicu, a onda je Rašon Tomas sa linije penala prekinuo seriju Cibone od 13:0.

Prva četvrtina

Cibona je i posle minuta odmora nastavila seriju, pa je posle uvodnih deset minuta vodila 24:19.

 

Gosti su do izjednačenja došli u narednih 90 sekundi, pa je Saša Filipovski pri rezultatu 19:19 zatražio tajm-aut. Pritom, iz igre je zbog dva faula izašao najbolji igrač Partizana večeras Nikola Janković.

U naredna dva minuta smo bili svedoci dominacije Nikole Jankovića koji je "parnom valjku" doneo prednost od 19:13 i imao je već deset poena.

Potom je usledio period nešto slabije ofanzivne igre, pa je na polovini uvodne četvrtine rezultat bio 11:9 za crno-bele.

 

Izuzetno efikasan je bio start meča, pa je posle tri minuta Partizan imao prednost od 9:7, a u tom trenutku su se u strelce upisali svi članovi startne petorke osim Markusa Pejdža.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvetko1970

pre 3 godine

Mislio sam da nikad neću ovo napisati, ali dosta mi vas je. Nosite se.

Sale

pre 3 godine

Šta još treba da se desi da ovaj trener ode. Katastrofalno vođenje utakmice.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17