• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2021

19:06

SMAILAGIĆ OTVORIO DUŠU! U odnosu na Žoca, u Americi nemaju pojma o košarci

Starsportphoto

Partizan

SMAILAGIĆ OTVORIO DUŠU! U odnosu na Žoca, u Americi nemaju pojma o košarci

Podeli vest

Mladi košarkaš Partizana Alen Smailagić ne krije da je o košarci naučio mnogo više od Željka Obradovića za kratko vreme, nego što je to bio slučaj u prethodne tri godine u Americi

Smailagić je prethodne dve sezone proveo u Golden Stejt Voriorsima, a onu pre toga je u razvojnoj ligi nastupao za Santa Kruz Voriorse. Međutim, ističe da niko ne može da se meri po znanju sa Željkom Obradovićem.

Obradović je najbolji trener sa kojim sam radio. Uvek mi objasni kada nisam u pravu. Iskreno, mnogo sam naučio za ova tri-četiri meseca koliko sarađujemo. Daleko više sam dobio od njega nego za sve ove godine u profesionalnoj košarci. Pričamo istim jezikom, razume igrače i igrači razumeju njega. Znamo šta želi, da hoće najbolje za nas i na tome radi sa nama - rekao je Smailagić u razgovoru za "Jurohups".

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović i Alen Smailagić na treningu Partizana

Nastavio je u istom ritmu.

Moram da naučim još malo o igri, kao što želi Obradović i sve će biti jednostavnije. Još smo mlad tim, sa prosekom od 23 godine. Nemamo puno starijih igrača. Praktično svi učimo od nule, jer niko od nas nije imao mentora kao što je Obradović da nas uči.

Ipak, iako nije puno košarkaških stvari naučio "preko bare", Smailagić kaže da ga je Amerika formirala kao ličnost.

Amerika mi je mnogo pomogla. Prvi put sam živeo sam, morao sam prvi put da se brinem o sebi. Zato mislim da sam sazreo malo brže. Najduže što sam pre toga bio van kuće trajalo je oko dva meseca. Tako da je sve to promenilo moje razmišljanje, postupke i sve ostalo - poručio je Smailagić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija