• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2022

10:05

MLADE NADE PARTIZANA SPREMNE ZA IZAZOVE U EVROPI! Smailagić i Koprivića optimisti pred nastavak borbe na oba fronta!

Starsportphoto

Partizan

MLADE NADE PARTIZANA SPREMNE ZA IZAZOVE U EVROPI! Smailagić i Koprivića optimisti pred nastavak borbe na oba fronta!

Podeli vest

Učenici trenera Željka Obradovića imaće pred sobom proleće puno izazova, što u ABA ligi, što u Evrokupu

U Regionalnoj lgi obezbedili su drugo mesto, odmah iza večitog rivala, i tako zavrednili prednost domaćeg terena, u Evropi, čeka iz meč protiv Burse.

Kreće finiš sezone i finalne borbe na dva fronta na kojima igra Partizan. Igraće plej-of ABA lige, ali i osminu finala Evrokupa.

Pre svega toga, očekuje ih i zaostali meč regionalne lige protiv Cibone koji rezultatski neće ništa značiti. Biće to šansa da se tada pokažu i mlađi igrači, koji su svesni težine dresa Partizana, ali i autoriteta Željka Obradovića. 

Među najmlađe se ubraja Alen Smailagić koji iako je bio i u NBA ligi i dalje želi da napreduje iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu. Ali i on zna šta kakva su očekivanja.

Foto: Starsportphoto

 

- Cilj je doći do finala, ma zapravo cilj je osvajanje...- uz osmeh priča Smailagić za Mozzartsport o Evrokupu ističući da već duže vreme tim radi odlično na treninzima.

 - Pripremamo se duže vreme za sve izazove, naročito smo podigli formu u poslednjih mesec dana. Mislim da stvarno dobro radimo. Imamo i hemiju na terenu, videlo se protiv Mege.

Revanširali su se crno-beli žestoko Megi za poraz u Pioniru.

- Planirali smo tako da igramo i prvu utakmicu, ali smo ih malo potcenili jer su mlađi od nas, Sada smo bili spremni i u fokusu. Nismo se opuštali, a kada smo doveli meč do određene razlike priveli ga kraju. Sada možemo da se odmorimo u ponedeljak, trener nam je dao slobodan dan. 

Foto: Starsportphoto

 

Slično razmišlja i još jedan Partizanov mladi centar Balša Koprivica. Najzanimljivije će biti videti kako će se ekipe spremati za novi format plej-ofa Evrokupa. Sve faze igraju se na jednu pobedu, na terenu ekipe koja je imala bolji plasman u grupnoj fazi. U ovom slučaju to je Partizan.

- Biće teško, tu nema dileme. Sistem daje šansu ekipama koje imaju nešto manji kvalitet da naprave iznenađenje. Mislim da će biti zanimljivo, ali i teško jer kada se igra na jednu utakmicu nikada ne znate kako će tim da uđe u meč, sve može da reši jedan dobar šuterski dan - zaključio je Koprivica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija