• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2022

15:27

NEĆE BITI LAKO FAVORITU! Golemac PRETI Zvezdi pred POLUFINALE!

Partizan

NEĆE BITI LAKO FAVORITU! Golemac PRETI Zvezdi pred POLUFINALE!

Podeli vest

Košarkaši Cedevita Olimpije plasirali su se u polufinale ABA lige pošto su u Laktašima savladali Igokeu sa 74:69, pa će u meču za finale igrati protiv Crvene zvezde

U neverovatnoj formi igra četa Jurice Golemca od kraja februara, a moć Cedevita Olimpije u ovom dvomeču osetila je Igokea. Slovenački sastav je rutnski stigao do brejka i pobede u Laktašima, pa će se u polufinalu ABA lige boriti sa Crvenom zvezdom. 

Dupla pobeda protiv Igokee ima još veću težinu budući da je Cedevita u seriju ušla tek nakon šokantnog poraza od Burse u četvrtfinalu Evrokupa. Ipak, Golemac ističe da to i nije bio toliki problem za ekipu budući da se igralo na samo jednu pobedu. 

- Zadovoljan sam. Uspeli smo da pobedimo izuzetno kvalitetnu ekipu Igokee u seriji, a stekli smo i dovoljno vremena da se pripremimo za Zvezdu. Imali smo uspona i padova, ali je ekipa pokazala mentalnu snagu i karakter. Nije bilo lako ustati posle poraza od Burse, ali smo smogli snage da nastavimo dalje. Pobeda Burse u Ljubljani nije toliko veliko iznenađenje kao što se čini i piše. U pitanju je jedna utakmica, u jednoj utakmici je sve moguće, a sa druge strane jako je teško nositi breme favorita na plećima, to smo osetili na svojoj koži - rekao je Golemac nakon pobede u Laktašima. 

Foto: Starsportphoto

Trener Cedevita Olimpije svestan je da je Crvena zvezda favorit u polufinalu, ali ističe da se njegova ekipa neće predati bez borbe. 

- Očekuje nas polufinalna serija protiv Crvene zvezde. Naš rival ima ulogu favorita u rukama, a već sam rekao da nije lako nositi to breme na plećima. U ovom momentu mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage, a jedan od naših aduta u seriji koja sledi, biće činjenica da ćemo moći da odigramo prilično rasterećeno, jer je pod velikim pritiskom Crvene zvezde, a ne mi. Što se nas tiče, imperative je da pružimo maksimum i budemo na vrhunskom nivou u oba smera - dodao je trener Cedevita Olimpije. 

U drugom polufinalu rivali će biti Partizan i Budućnost!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija