• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

23:10 >> 23:21

(OCENE) MENIG NESTAO U AKCIJI, NATHO SPASAO EVROPSKO PROLEĆE! Najgori PARTIZAN ove jeseni izbegao BLAMAŽU!

Starsportphoto

Partizan

(OCENE) MENIG NESTAO U AKCIJI, NATHO SPASAO EVROPSKO PROLEĆE! Najgori PARTIZAN ove jeseni izbegao BLAMAŽU!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana remizirali su u šestom kolu Lige konferencija protiv Slovačkog 1:1 (1:0) i tako ozbezbedili plasman u nokaut fazu trećeg UEFA takmičenja

Uspeo je Partizan da izbori plasman u nokaut fazu Lige konferencija, ali su crno-beli potpuno podbacili u poslednjem kolu. Igrala se četa Gordana Petrića sa evropskim prolećem, a na kraju su uspeli da prežive dramu protiv Slovačkog u Humskoj te će se u Beogradu i 2023. godine sigurno igrati i međunarodni fudbal. 

Ocene: 

Aleksandar Popović, 6,5 - Tokom prvih pola sata golman Partizana nije imao mnogo posla, ali je uspeo da zadrži koncentraciju i sjajno raeguje prilikom udarca Kohuta. Ponovo je usledio nešto lakši period igre za Popovića, a onda spektakularna intervencija u 52. minutu nakon što je Šimko opalio po lopti, a ona na putu ka golu azakačila Filipovića. Ipak, sve to je palo u vodu u 73. minutu kada je golman crno-belih očajno procenio let lopte, slabo boksovao i dodao do Tomiča koji je lako pogodio nebranjeni deo mreže. Na svu sreću golman Partizana nije poneo epitet tragičara budući da je rezultat u Kelnu išao na ruku srpskom velikanu. 

Foto: Starsportphoto

Slobodan Urošević, 6,5 - Napokon je kapiten Partizana mogao da "odahne" i zakorači na polovinu rivala budući da protiv Kelna i Nice nije imao takav luksuz. Urošević je večeras imao više ofanzivnih zadataka nego inače, a dobru partiju mogao je da nagradi i golom u 72. minutu posle asistencija Fuseni Dijabatea. Nažalost, nije uspeo, a navijačima Partizana ostaje da maštaju o saradnji Dijabatea i Uroševića na istoj strani budući da na mahove deluje da Kvinsi Menig usporava nekadašnjeg fudbalera Napretka u idejama.

Igor Vujačić, 7 - Poznat je Slovačko po jasnom sistemu igre, ne voli češki predstavnik mnogo da menja načih funckionisanja, a to je veliki broj dugih lopti i preskakanje linija. Ipak, gosti ništa nisu mogli u prvom poluvremenu na taj način Partizanu budući da je vazdušni prostor bio pod jurisdikcijom Igora Vujačića! Crnogorski štoper pokupio je sve što je išlo ka kaznenom prostoru crno-belih te su Česi u drugom poluvremenu strpljivijom igrom stigli do izjednačenja. 

Svetozar Marković, 6 - Težak teret pao je na pleća štoperima Partizana kada je žreb u Humsku poslao Slovačko. Veliki broj duhih lopti, stameni napadači, ogroman broj igrača u kaznenom prostoru u svakom momentu. Činjenica da su crno-beli primili najviše golova upravo od češkog tima dovoljno govori, a večeras je "muški" posao morao da odradi i Sveta Marković koji je u većem delu meča imao zadatak da se rva sa svim gostima u Humskoj. Na kraju, kao i svi, uspeo je da kao "pobednik" izađe i utakmice, čeka proleće i nove evropske izazove Partizana. 

Aleksandar Filipović, 6,5 - Nakon današnje utakmice postalo je jasno koliko bi Filipović značio Partizanu sedam dana ranije u Nici! Nekadašnji as BATE Borisova odigrao je još jednu "školsku" utakmicu i pokazao da iskustvom, radnom etikom i znanjem predstavlja ozbiljno pojačanje u odnosu na prethodnu sezonu. Ipak, kako je utakmica odmicala mučio se bivši mladi reprezentativac Srbije "da nadiše" budući da ove sezone nema kontinuitet igara zbog velikog broja povreda. 

Hamidu Traore, 6,5 - Kada je Partizan počeo da krvari Hamidu Traore je bio staložen. Iako na ovakvim utakmicama za reprezentativca Malija nema mnogo posla uspeo je afrički vezista da pronađe svoju ulogu na terenu i kao "senka" prati Daničeka i Hlozeka u nastavku meča. 

Foto: Starsportphoto

Kristijan Belić, 6 - Nije Partizanov "bonus" briljirao ni večeras, često je Belić bio u raskoraku, a nažalost sredinom drugog poluvremana doživeo je i povredu. Jasno je da je potrebno još mnogo vremena da, bez dileme izuzetno talentovan zadnji vezni, dosegne svoj potencijal. Ponovo je u nekoliko navrata bio bez ikakve potrebe nervozan, a većinu posla na sredini terena morao je na svojim plećima da iznese Hamidu Traore. Nadamo se da će nekadašnji đak Vest Hema nije teže povređen. 

Fuseni Dijabate, 6 - Pokušavali su crno-beli preko ofanzivca iz Malija da probiju bedem pred golom Filipa Ngujena u prvom poluvremenu, ali nije ovo bilo veče Fuseni Dijabatea! Mnogo je pokušao - malo uspeo, a kao i ostatak crno-belih u drugom poluvremenu ga nije bilo na terenu. Moraće mnogo bolje na proleće Dijabate budući da je evidentno da napadački potencijal Partizana zavisi od njegovih bravura uz desnu aut-liniju. 

Bibras Natho, 7 - Već toliko puta je rečeno da je Bibras Natho igrač za velike mečeve, a po ko zna koji put je Izraelac to i potvrdio. Sve se u igri crno-belih vrti oko iskusnog veziste, sve što Partizan uradi konkretno ide preko Natha. Tako je bilo i večeras, iako bez konkretnog učinka iz igre, nastavio je Izraelac da "rešava" sve probleme beogradskog velikana budući da je večeras bio siguran iz penala. 

Foto: Starsportphoto

Kvinsi Menig, 5,5 - U odnosu na neke prethodne utakmice Holanđanin je bio daleko agilniji i raspoloženiji za igru, ali... Slaba je to vajda. Još jednom je Kvinsi Menig završio utakmicu bez konkretnog učinka, u prvom poluvremenu je u njemu bilo života i volje za igrom, ali kako je utakmica odmicala i celokupan sastav Partizana "padao" tako se i brzonogi ofanzivac ugasio i potpuno potonuo. 

Rikardo Gomeš, 7 - Uterivao je Rikardo Gomeš strah u kosti i opasnijim ekipama od Slovačkog te ne čudi odluka češkog tima da čitav fokus odbrane bude na golgeteru sa Zelenortskih ostrva! Stameni napadač Partizana ponovo je odradio lavovski deo posla, na momente je njegova igra zaličila na ulogu pivotmena u rukometu budući da je na sopstevnim leđima nosio kompletnu poslednju liniju gostiju, ali ni to ga nije sprečilo da bude najopasniji po gol rivala. Ipak, ostale žal što je utakmicu završio bez postignutog gola. Najbolju priliku za to imao je u 31. minutu kada je nadvisio golmana gostiju, ali glavom gađao tik pored stative. 

Foto: Starsportphoto

Izmene: 

Andrija Pavlović, bez ocene - Iako je na terenu proveo gotovo pola sata, nije nekadašnji reprezentativac Srbije imao mnogo prostora za dokazivanje.  

Aleksandar Lutovac, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Saned Baždar, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Siniša Saničanin, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Gordan Petrić, 5,5 - Ako do sada nije bilo vremena za paniku, sada jeste! Partizan je na dva kola pre kraja imao sve u svojim rukama, a na kraju se 20 minuta grčevito branio kako ne bi doživeo poraz od Slovačkog u Humskoj. Iako je rezultat tu, činjenice je da crno-beli nisu igrali na nivou, naprotiv, večerašnja partija bila je ispod očekivanja i onoga što Partizan mora da pokaže. Izveo je Petrić najbolji tim, ali su fizikalije gostiju razbile kompletan sistem, a crno-beli su protiv, na papiru, najslabijeg rivala odigrali najslabiju partiju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija