• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

07.11.2022

07:01

PARTIZAN: DAJTE AEK DA MU SE OSVETIMO! Klub iz Humske čeka rivala u šesnaestini finala Lige konferencija!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN: DAJTE AEK DA MU SE OSVETIMO! Klub iz Humske čeka rivala u šesnaestini finala Lige konferencija!

Podeli vest

Aleksandar Lutovac i Aleksandar Popović priželjkuju da crno-beli danas izvuku ponovo AEK iz Larnake, koji ih je letos eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Voleli bismo da se u šesnaestini finala Lige konferencija opet sretnemo sa AEK-om iz Larnake i da mu se osvetimo za letošnji poraz, poručuju fudbaleri Partizana Aleksandar Lutovac i Aleksandar Popović.

Crno-beli će danas od 14 časova u žrebu u Nionu dobiti protivnike za plej-of Lige konferencija. Potencijalni protivnici su im klubovi koji su kao trećeplasirani završili u grupnoj fazi Lige Evrope, a to su: Lacio, Trabzon, AEK, Braga, Ludogorec, Šerif, Bode glimt i Karabag. 

Klopa i arhitektura

Ja bih voleo Lacio. Rim je lep grad, tamo su dobre pice i špageti
Gordan Petrić

U Humskoj priželjkuju predstavnika sa Kipra, koji ih je letos eliminisao u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Najpre je u Larnaki AEK slavio (2:1), a onda je u Beogradu bilo nerešeno (2:2). Izabranici Gordana Petrića veruju da je sad pravo vreme da se revanširaju starom dužniku.

Još jači na proleće

Prema rečima krilnog igrača Aleksandra Lutovca, AEK bi i što se snage tiče bio idealan rival.

- Ostvarili smo cilj ulaskom u prolećnu fazu Lige konferencija. Na tom putu smo pokazali da možemo da se nosimo sa ekipama kakve su Keln i Nica. Žao nam je što nismo grupnu fazu završili kao lideri, pa da idemo direktno u osminu finala. Dobre su sve ekipe s kojima možemo da se ukrstimo, ali ako bi trebalo da izaberem jednu, neka to bude AEK Larnaka. Najatraktivniji je svakako Lacio, ali koga god da izvučemo, učinićemo sve da prođemo. Nakon priprema ćemo biti još bolji - kaže Lutovac za naš list.

Foto: Starsportphoto©

 

Slično razmišlja i golman Popović, koji takođe smatra da će Partizan u prolećnoj polusezoni biti bolji nego što je bio u avgustu. 

Kralj: Biće uživanje

Učinićemo sve da se što lepše predstavimo na evropskoj sceni, ma ko da nam bude protivnik, poručuje za Informer sportski direktor Partizana Ivica Kralj.
- Ovo što je Partizan do sada uradio veliki je uspeh, cilj je već ostvaren plasmanom u nokaut fazu Lige konferencija. Sve preko toga biće samo dobit. Nemam posebnih želja kad je reč o protivniku. Sve su to kvalitetne ekipe, koje su igrale u Ligi Evrope i postigle uspeh dočekavši proleće u Evropi. Nažalost, mi smo jedini predstavnik iz Srbije u Evropi i trudićemo se da se predstavimo u što boljem svetlu - kaže Kralj.

- Koga god da izvučemo, cilj će biti isti, a to je prolaz u osminu finala. Ako baš moram da biram nekog, onda neka bude AEK Larnaka, da mu se uslovno rečeno osvetimo. Imamo dovoljno samopouzdanja, odradićemo zimske pripreme, bićemo svežiji i dobro ćemo se spremiti. Zbog svega toga voleo bih da se opet odmerimo sa AEK-om. Siguran sam da bismo ih sad eliminisali - kaže Popović.

U vreme kvalifikacija za Ligu Evrope trener igrača Partizana bio je Ilija Stolica. Njegov naslednik Gordan Petrić imao je razumevanja za svog kolegu koji je poražen u dvomeču sa AEK-om. 

- Ne mogu da tvrdim da bismo sada eliminisali AEK, ali sigurno bi bilo drugačije nego tada. Gospodin Stolica, koji je tada bio trener, nije imao mnogo prostora, jer je bilo velikih promena u timu. Ko zna, da se i on našao u ovom takmičenju u kojem smo bili, možda bi Partizan igrao mnogo bolje. Ono što je sigurno jeste da Partizan nije isti sada i kao što je bio sa Stolicom - ističe Petrić.

Foto: Starsportphoto

 

Bez straha

Trener srpskog vicešampiona našalio se i da bi voleo u Italiju zbog ukusne hrane i lepe arhitekture.
- Ja bih voleo Lacio. Rim je lep grad, tamo su dobre pice i špageti. Nije problem koga god da izvučemo. Svi su kvalitetni. Poslednji put smo igrali sa Laciom kad je Vermezović bio trener i dobro smo prošli (2:2 u Rimu). I sad bi bilo lepo da vidimo ove naše momke tamo - zaključuje Petrić.
 

 


POTENCIJALNI PROTIVNICI PARTIZANA
Lacio (Italija)
Trabzon (Turska)
AEK (Kipar)
Braga (Portugal)
Ludogorec (Bugarska)
Šerif (Moldavija)
Bode glimt (Norveška)
Karabag (Azerbejdžan)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

sa kojim timom ni protiv moje ulice ne mozemo da igramo ako ne nabavimo bas jaka pojacanja prvo na centarforskoj poziciji a onda odbrana,pod uslovom da Fejsa bude sto dalje od Partizana

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija