• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

03.02.2023

09:48

PARTIZAN IGRA MEČ SEZONE U KAUNASU! Ekipa Željka Obradovića na IZUZETNO VAŽNOM gostovanju!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN IGRA MEČ SEZONE U KAUNASU! Ekipa Željka Obradovića na IZUZETNO VAŽNOM gostovanju!

Podeli vest

Crno-beli večeras (19.00, Sport klub 1) gostuju litvanskom Žalgirisu u možda i prelomnoj utakmici po pitanju plasmana u top osam Evrolige i maltene samo pobedom ostaju u trci za četvrtfinale

Partizan u Litvaniji igra meč sezone! Ekipa Željka Obradovića večeras (19.00, Sport klub 1) gostuje Žalgirisu u Litvaniji u jednoj od najvažnijih utakmica u dosadašnjem delu sezone u Evroligi.

Eventualna pobeda u Kaunasu definitivno bi približila Partizan plej-ofu elitnog takmičenja. Crno-beli trenutno imaju skor od 11 pobeda i isto toliko poraza, dok Žalgiris ima 12 trijumfa i 10 neuspeha.

Foto: Starsportphoto

 

 

Večerašnji duel praktično će biti direktan okršaj za mesto u četvrtfinalu. Podsetimo, prvi meč ovih rivala u Beogradu dobio je Partizan sa 11 poena razlike, pa bi trijumf u večerašnjem duelu značajno pogurao Beograđane ka top osam fazi.

Derbi prelomio

Posle pobede nad Zvezdom dobili smo varnicu koja nam je bila potrebna
Dante Egzum

Sve kreće iz odbrane

 

Željko Obradović kaže da će njegov tim morati da odigra čvrstu odbranu da bi uopšte bio u prilici da parira litvanskom velikanu.

- Pred nama je vrlo važna utakmica. Žalgiris je mnogo bolji na domaćem terenu, pritom su veoma agresivni. Međutim, i mi igramo bolju odbranu u poslednje vreme i od toga sve počinje. Igramo pametnije u napadu, naročito sam zadovoljan činjenicom da imamo više ukradenih nego izgubljenih lopti. Tako smo igrali u poslednje dve ili tri utakmice i to je put kojem moramo da težimo. Želimo da osvojene lopte budu nešto prepoznatljivo u igri Partizana - poručuje legendarni stručnjak.

Foto: Starsportphoto

 

Lesor: Igramo ključni meč

Košarkaš Partizana Matijas Lesor kaže da je njegova ekipa donedavno bila maltene bez šansi za plej-of, ali da se situacija preokrenula u korist crno-belih.

- Pre mesec dana smo bili bez šansi za top osam, a sada se priča o ključnoj utakmici. Zapravo, sada nam je svaka utakmica ključna. Pokušaćemo da slavimo u Litvaniji i zapamtićemo dobre stvari koje smo radili u prošlom meču. Trenutno igramo dobro, ali moramo da idemo jednu po jednu utakmicu - kaže Lesor.

 


Litvanska ekipa nedavno je savladala Crvenu zvezdu, i to tako što u poslednja četiri minuta nije primila koš! Naročito se istakao Edgaras Ulanovas, koji će, bez ikakve sumnje, biti velika pretnja i za Partizan.


Obradović dodaje da osim njega postoji još nekoliko imena koja se izdvajaju u ekipi Žalgirisa.

- Oni imaju odlične i dominantne igrače na pozicijama beka i krila. Odličan je Roland Šmits, Ulanovas je veoma opasan, a igra im mnogo zavisi i od Lukasa Lekavičijusa. O njima, ali i o ostalima, moramo da razmišljamo - dodaje Obradović.

Kapiten Partizana Kevin Panter smatra da njegovu ekipu čeka vrlo težak duel u Kaunasu. Amerikanac je, igrajući u dresu Crvene zvezde, uspeo jednom da slavi protiv Žalgirisa u gostima.

Foto: Starsportphoto

 


- Oni su težak protivnik, igrao sam tamo u više navrata. Teško ih je pobediti na njihovom terenu. Biće to borba za plej-of i utakmica u koju moramo da uđemo maksimalno koncentrisani. Pokušaćemo da dođemo do još jedne važne pobede - poručuje Panter.

Utišati navijače

Jedan od najboljih Partizanovih igrača Dante Egzum ističe da je ekipa dobila veliko samopouzdanje nakon nedavne pobede nad Zvezdom u derbiju.

- Posle pobede nad Zvezdom dobili smo varnicu koja nam je bila potrebna. Sledi Žalgiris, njihovi navijači su bučni, ali bićemo spremni da im se suprotstavimo - zaključuje Egzum.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija