• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

18:35 >> 21:12

PARTIZAN POBEDOM ZAVRŠIO SEZONU! Voždovac pao u Humskoj (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN POBEDOM ZAVRŠIO SEZONU! Voždovac pao u Humskoj (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih u poslednjem kolu Superlige slavili sa 2:1 protiv "zmajeva"

Fudbaleri Partizana pobedom nad Voždovcem rezultatom 2:1 (2:0) završili su ovu sezonu, jednu od najgorih u istoriji kluba iz Humske!

Crno-beli su u poslednjem kolu Superlige na svom stadionu uspeli da savladaju "zmajeve" i upišu nova tri boda, ali im to nije donelo nikakav pomak na tabeli.

"Parni valjak" završio je domaće prvenstvo na četvrtoj poziciji sa 71 bodom, iza Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog, pa će se na leto boriti za plasman u Ligu konferencija. Propustili su tako izabranici Igora Duljaja veliku šansu da se domognu drugog mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, zbog čega se tokom pauze očekuju i ozbiljne promene u igračkom kadru.

Vođstvo Partizanu protiv "zmajeva" doneo je lepim golom Fuseni Dijabate u 25. minutu, da bi Kvinsi Menig u 35. minutu krunisao odličnu akciju Slobodana Uroševića i Bibarsa Natha.

Ispromašivao se propisno najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš, da bi Danilo Teodorović u 79. minutu pogotkom vratio neizvesnost. Ipak, gosti sa Dušanovca nisu imali snage da dođu do boda, iako je u poslednjim trenucima odličnu šansu propustio Marko Ivezić.

Partizan - Voždovac 2:1 (2:0)

Strelac: Dijabate (25), Menig (35) - Teodorović (79)

Stadion: Partizana u Humskoj

Sudija: Marko Delibašić (Vrbas)

Žuti karton: Saničanin (Partizan) - Damjanović (Voždovac)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Filipović, Vujačić, Ilić (od 46. Saničanin), Urošević - Kolorado, Natho (od 72. Baždar) - Dijabate (od 62. Jevremović), Pantić (Stjepanović), Menig (od 72. Petković) - Gomeš.

Trener: Igor Duljaj

VOŽDOVAC (4-1-3-2): Krunić - Đorđević, Zečević, Damjanović, Đuričić - Ivezić - Nešković, Jočić (od 54. Matić) - Lazarević (od 61. Teodorović) - Stoisavljević (od 54. Vujanović), Burmaz (od 68. Mitrović).

Trener: Nikola Puača

UŽIVO

KRAJ UTAKMICE

89. minut - Kakvu šansu je propustio Voždovac za izjednačenje. Nešković je pobegao Filipoviću, izbio sam na Popovića i šutirao pored gola.

85. minut - Mitrović je mogao da donese 2:2 gostima, u poslednjem trenutku je Urošević reagovao.

80. minut - Konačno se malo zaoštrilo u samoj završnici utakmice. Još jedan promašaj za Rikarda, u neverici je napadač sa Zelenortskih Ostrva.

79. minut - GOOOL! Voždovac smanjuje prednost crno-belih na 2:1. Strelac je Danilo Teodorović, posle odlične asistencije Mitrovića. Posle tri godine "zmajevi" su dali gol u Humskoj.

 

 

78. minut - Baždar je probao da se upiše u strelce, lopta je otišla pored desne stative.

68. minut - Ivezić je probao da nadmudri Popovića, ali je lopta otišla u korner. Hrabrije su "zmajevi" krenuli ka golu Partizana. 

59. minut - Rikardo ne odustaje, kao ni Krunić. Ređaju se prilike za najboljeg strelca crno-belih, ali golman "zmajeva" ne dozvoljava treći gol za domaće.

Foto: Starsportphoto

 

56. minut - Mogao je Menig do svog drugog pogotka večeras. Akciju je pokrenuo ponovo Natho, centrirao je Filipović, a defanzivci Voždovca su u poslednji čas izblokirali pokušaj Holanđanina.

50. minut - Konačno su i fudbaleri Voždovca pokušali da zaprete Partizanu. Prvo je Ivezić šutirao, a potom i Nešković, ali bez opasnosti po Popovića.

48. minut - Lepo je Kolorado šutirao sa 17-18 metara, još jednu odbranu upisao je Krunić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Ne da se nikako Rikardu da zatrese mrežu "zmajeva". Za samo 40 sekundi propustio je dve neverovatne prilike. Prvo je pogodio stativu, a potom u situaciji jedan na jedan sa golmanom šutirao preko gola.

39. minut - Da Voždovac na golu nema Krunića verovatno bi gubio i sa većom razlikom. Mladi čuvar mreže zaustavio je neugodan šut Rikarda, a prethodno je dobro intervenisao i kod pokušaja Meniga.

35. minut - GOOOOL! Povećava Partizan vođstvo na 2:0, strelac je Kvinsi Menig. Lepu akciju izveli su crno-beli, od Uroševića, preko Natha, do Holanđanina, koji je bio precizan sa šest-sedam metara.

 

 

32. minut - Raspoložen je Dijabate za igru, to se odmah vidi. Lukavo ga je Natho proigrao, želeo je reprezentativac Malija da lobuje golmana Voždovca, ali se on vratio na vreme i uhvatio loptu.

28. minut - Razigrao se "parni valjak" posle pogotka. Prvo je Dijabate imao sjajnu šansu nakon centaršuta Meniga, pokušao je glavom i bio neprecizan. Potom je i Urošević pokušao udarcem sa distance, ali je Krunić odlično reagovao.

25. minut - GOOOOL! Crno-beli vode sa 1:0. Konačno je pogodio Fuseni Dijabate. Sjajno je brzonogi ofanzivac prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i sa 15 metara poslao loptu u same rašlje.

 

 

23. minut - Ozbiljno je Partizan zapretio preko Rikarda. Šutirao je snažni napadač sa 13-14 metara, ali je Krunić skrenuo loptu u korner.

17. minut - Crno-beli drže loptu u nogama, pokušavaju da probiju bedem gostiju, ali bez uspeha. Golman Miloš Krunić je za sada bez posla.

7. minut - Slobodan udarac na ivici šesnaesterca i dobra pozicija za domaćina da zapreti, ali je Bibars Natho pogodio samo živi zid.

4. minut - Prvi dobar napad Partizana upropastio je Rikardo, jer je previše petljao pred kaznenim prostorom i na kraju izgubio loptu.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu u Humskoj.

18.55 - Igor Duljaj je pred ovaj duel poručio da želi trijumf crno-belih za kraj sezone.

- Četvrta pozicija nikoga ne raduje, nije prijatno. Od raspada Jugoslavije nismo bili na ovom mestu, izuzetno je teško i ne bežim od toga. Podigli smo nivo forme pred kraj prvenstva, ali nije na meni da kažem da li je igra bolja, to prepuštam ljudima koji nas gledaju. Očekujem da protiv Voždovca na teren izađemo motivisani. Dres Partizana je izuzetno težak, bez obzira u kakvoj smo situaciji. Kultura ovog kluba nalaže da se uvek ide na pobedu.

Foto: Starsportphoto

 

18.51 - Crno-beli su na ovom meču bez Svetozara Markovića, Andrije Pavlovića i Ljubomira Fejse. Mesto u startnoj postavi zauzeo je mladi defanzivac Mihajlo Ilić.

18.46 - Ovo bi za Igora Duljaja mogao da bude poslednji meč na klupi crno-belih u ulozi šefa stručnog štaba. Informer je saznao i ko su glavni kandidati za novog trenera "parnog valjka" naredne sezone.

18.44 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici između Partizana i Voždovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija