• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

30.07.2024

11:59

Stanojević pred Dinamo: Nada je jedno, realnost nešto drugo! Sad ćemo da vidimo da li smo za Evropu!

FK Partizan

Partizan

Stanojević pred Dinamo: Nada je jedno, realnost nešto drugo! Sad ćemo da vidimo da li smo za Evropu!

Podeli vest

Trener crno-belih izneo je očekivanja pred sutrašnji duel sa ukrajinskim viceprvakom na stadionu u Humskoj (20.00 RTS 1, Arena premijum 1).

Fudbaleri Partizana probaće u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona koliko-toliko da izvade fleke i poprave užasan utisak koji su ostavili na gostovanju u Lublinu!

Prošle nedelje je "parni valjak" doživeo žestoku blamažu, poraz od čak 6:2, pa je teško sada očekivati da će na svom terenu uspeti da napravi senzaciju i preokrene stvari u svoju korist, pogotovo što će zbog kazne iz prošle sezone igrati pred praznim tribinama.

Šef stručnog štaba već sada praktično može da sprema ekipu za ono što je čeka posle Kijevljana, a to je učešće u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i najverovatnije dvomeč sa švajcarskim Luganom.

- Posle loše predstave u Poljskoj ulazimo u ovu utakmicu da popravimo utisak. Imamo dve loše okolnosti, prva je što nemamo navijače uz nas, a druga rezultat iz prvog meča. Sami smo ga kreirali, sami smo krivi za to, ali moramo da probamo da odigramo što bolje. Jedino je Kervin Arijaga pod znakom pitanja, svi ostali su spremni - rekao je Stanojević, a potom dodao:

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević

- Nada je jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Pokazali su Ukrajinci da su, u ovom momentu, mnogo bolji, jači od nas. Pritom, jedno je kada igrate sa navijačima, kad imate podršku s tribinam tada možete nešto i da očekujete, da padne neki brzi gol, da se podigne atmosfera... Ipak, i pored svega, kako da budem pesimista, ne mogu to. Nosimo grb Partizana, daćemo sve od sebe da pobedimo, ali videćemo šta ćemo uspeti da uradimo i koliko.

Kormilar crno-belih je objasnio kakvu reakciju ekipe želi da vidi, a posle ubedljive pobede nad Jedinstvom na Ubu (4:0), otkrio je da su i promene u sastavu moguće.

- Voleo bih da ofanzivno budemo mnogo bolji, da tu mnogo više pokažemo. Ne brinem za odbranu, to će doći na pravi nivo. Nekada defanziva najviše zavisi i od protivnika, koliko ti on dozvoli da igraš i kako. Želim da budemo opasni napred, da stvaramo šanse, više ulazimo u kazneni prostor. Imamo respekt prema protivniku. Svi igrači se bore za svoj prostor, biće verovatno određenih promena u startnih 11. Neki momci treba da se potrude još više, neki su se nametnuli protiv Jedinstva - naglasio je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Đorđe Jovanović se nameće golovima

On je dodao da ga ne zanima mnogo šta će Ukrajinci prikazati, već da li će njegovi izabranici pružiti ono što se traži od njih. Takođe, podvukao je da ga ne zanimaju nikakve političke priče, niti se osvrće na ono što se dešavalo u Poljskoj i kakve su izjave stizale iz tabora Dinama.

- Dinamo je jako kvalitetan, odlične igrače ima. Izaći će sigurno u najjačem sastavu, jer još nemaju utakmice u domaćem prvenstvu. Iskreno, razmišljam samo o nama, da budemo mi bolji. Odradićemo analizu. Ovo je prilika da vidimo koliko i šta možemo u Evropi, gde smo u ovom momentu. Međunarodna scena je za nas jako važna. Kako za klub, tako i za srpski fudbal. Sve druge stvari ne bih komentarisao. Nismo imali nikakvih problema u Lublinu. Video sam razne izjave, a to što se potencira s njihove strane me ne zanima. Partizan i naši navijači su decenijama u bratskim odnosima sa moskovskim CSKA. Tako je bilo kad je bio SSSR, tako će biti i ubuduće. To je prava sportska priča. Ništa nam drugo neće biti motiv protiv Dinama, osim onog visokog poraza i da naš klub predstavimo u najboljem mogućem svetlu - poručio je Stanojević.

Temperamentni stručnjak se složio i sa konstatacijom da će okršaj sa Kijevljanima praktično biti priprema za ono što sledi - 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i najverovatnije dvomeč sa švajcarskim Luganom.

- Ne znamo još ko će nam tačno biti naredni rival, pretpostavljamo. Biće ova utakmica pokazatelj za dalje. Da li možemo da se nosimo sa Evropom i koliko. Daće nam neke odgovore, nadam se, a ne pitanja i nedoumice. Mi znamo za koga igramo, čiji grb branimo, tako da ovaj meč svakako ima i rezultatski značaj. Nismo mi u opštinskom rangu. Ovo su kvalifikacije za Ligu šampiona. Igrati u Partizanu znači da si uvek pod pritiskom i opterećenjem. Crno-beli dres nas obavezuje da stalno igramo maksimalno, da uvek idemo na pobedu - jasan je Stanojević.

Foto: FK Partizan

Stanojević sa igračima Partizana

Postavlja se pitanje i da li je Đorđe Jovanović golovima na Ubu nagovestio da itekako može da bude ozbiljna konkurencija Mateusu Saldanji.

- Trener sam koji praktikuje timsku igru i ne interesuje me ako je jedan igrač dao dva ili tri gola, a mi izgubimo utakmicu. Meni je merodavno koliko ko daje na terenu i odrađuje svoje zadatke. Tako pravim ekipu, fokusiran sam samo na te stvari. Želim da sačekam, da svako potvrdi svoje mesto. Saldanja je individualno naš najbolji igrač. Ali, nama trebaju timske pobede i igra, jak kolektiv. Treba da dišemo svi kao jedan, nebitno mi je ko se kako zove. Svi moraju da budu u službi ekipe. Iz takvog koncepta onda izlaze igrači koji daju po 30,20 golova. Drago mi je da su se na Ubu pojavili neki novi momci, pokazali da može da se računa na njih - objasnio je Stanojević, a potom nastavio u istom dahu:

- Svaki trener ima svoje zahteve i treba mu vremena da složi kockice. Ne pričam ovde o Saldanji, nego o celom timu. Izgubite 6:2, a ja treba da kažem da je neko odličan. Ne ide to tako. Niko nije dobar bio u Poljskoj, počev od trenera, dakle mene. Tako gledam na fudbal, kolektiv me samo interesuje i zato ne izdvajam nijednog pojedinca u tom smislu. Radim na tome da promenim nešto, da se neki igrači probude, podignu... Da se prošle sezone igrala Evropa, da se osvojila titula, kup, onda može da se priča kako je neko sjajan, najbolji... Ali nije, nije bilo dobro, došao sam ja na klupu i sad opet nije dobro. Međutim, radimo naporno na tome da se popravimo, da napredujemo, a o individualnom učinku možemo da pričamo na kraju sezone, kad vidimo šta je krajnji rezultat.

Foto: FK Partizan

Mateus Saldanja

Nedavno je iskusni strateg javno pričao o tome da nije zadovoljan kako mu tim izgleda, da su pojačanja neophodna, ali i da mu treba vremena, koje nema, kako bi crno-beli na terenu radili ono što on želi.

- Radimo na pojačanjima. Došao je danas mladi Žopao Grimaldo iz Perua, igrač reprezentativnog kalibra. Na pregledima je i trebalo bi večeras da bude na treningu. Tražimo i jednu "osmicu", ali i još jednog klasičnog napadača. Klub radi na tome, videćemo da li ćemo uspeti nekoga da dovedemo. Iskren da budem, mi tokom priprema ništa nismo pokazali. Pričam o turniru u Rusiji. Isto važi za Napredak i Dinamo Kijev. Na Ubu se već videlo nešto drugačije, bili smo brži, dominantniji, efikasniji, ono što ja otprilike želim. E, sutra uveče ćemo videti gde smo u odnosu na Evropu. Iskustvo mi je govorilo da sam posle jednih priprema i mesec dana rada imao obrise onoga što želim, sada mi se prvi put dešava da nije tako, nešto drugačije. Nemam vremena, nema alibija, to se ne traži. Snosimo posledice za sve, ja prvi - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!
Društvo

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!

Pred Osnovnim sudom u Surdulici održan je glavni pretres na suđenju vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana, protiv koje se vodi postupak zbog krivičnog dela ”napuštanje nemoćnog lica”. Protiv vaspitačice M.S. pokrenut je postupak nakon što se 27. decembra 2022. godine, u vrtiću u Vladičinom Hanu desio događaj kada je dečak D.Đ. (4) progutao žir, usled čega je na kraju tog dan od posledica gušenja preminuo u UKC Niš.

30.07.2024

13:38

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Počinje osveta Evrope! Orbanov poklon Rusima razbesneo EU! Ovaj potez mu neće oprostiti, razmatraju se najstrože mere!
NIJE DOBRO

Počinje osveta Evrope! Orbanov poklon Rusima razbesneo EU! Ovaj potez mu neće oprostiti, razmatraju se najstrože mere!

Predsednik Evropske narodne partije, najveće frakcije u EP, Manfred Veber pozvao je evropske lidere da donesu mere protiv Mađarske zbog olakšica u izdavanju viza za Ruse. Veber smatra da takav korak predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost EU, piše „Fajnenšel tajms“ pozivajući se na pismo Vebera predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

30.07.2024

14:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija