• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

08.08.2024

10:00

Nismo navikli da igramo pred takvim navijačima! Trener Lugana pred Partizan: Moramo da budemo oprezni!

profimedia

Partizan

Nismo navikli da igramo pred takvim navijačima! Trener Lugana pred Partizan: Moramo da budemo oprezni!

Podeli vest

Ako želimo da idemo napred u Evropi, moramo da pokušamo da pobedimo Partizan u ovom dvomeču. Oni se više oslanjaju na timsku igru iako imaju dobre ofanzivce, moramo da budemo veoma oprezni, poručio je trener Lugana, Matija Kroči-Torti (42).

Fudbaleri Partizana danas (20.00, Arena premijum 1) na stadionu "JNA" dočekuju ekipu švajcarskog Lugana u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a uoči meča svoja očekivanja iznao je šef stručnog štaba Švajcaraca, Matija Kroči-Torti.

Obe tima su u kvalifikacije za Ligu Evrope stigla iz kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojima je od Partizana bolji bio kijevski Dinamo, a od Lugana ekipa Fenerbahčea.

- Predstojeći meč je veoma važan. Znamo da ako želimo da idemo napred u Evropi apsolutno moramo da pokušamo da pobedimo u ovom dvomeču. Ono što smo uradili protiv Fenerbahčea samo nam je dalo svest da možemo da igramo na određenim nivoima, ali sada je došlo vreme da dođemo do pobede. Pokušaćemo da damo sve od sebe znajući da se u svakom slučaju suočavamo sa ekipom značajnom u evropskom fudbalu, koja je imala 15-minutni pad protiv Dinama iz Kijeva, što je ugrozilo trud i plasman u narednu fazu kvalifikacija. Ali to je tim koji je već pobedio u tri od tri utakmice u prvenstvu, tako da će  biti veoma težak tim i protivnik - započeo je obraćanje medijima trener Lugana.

Foto: EPAIMAGES

Detalj sa meča Fenerbahče - Lugano

Strateg švajcarskog kluba naglasio je da su on i njegov stručni štab detaljno analizirali srpskog superligaša.

Pažljivo smo pratili prvenstvene testove protiv Lokomotive i Dinama iz Moskve, član stručnog štaba je došao da prati poslednja dva meča šampionata Srbije, a pratili smo i mečeve protiv Dinama iz Kijeva. Postoje fudbaleri koji su već igrali u prošlosti u Švajcarskoj, kao što su Kalulu (u Bazelu, prim.aut) i Đorđe Jovanović. Ipak, mislim da se Partizan više oslanja na timsku igru iako ima dobre ofanzivce. Moramo da budemo veoma oprezni jer prave dobre pozicije u napadu i da bismo pobedili u ovom dvomeču moraćemo da budemo dobri u blokovima. Njihovi ofanzivni manevri koji su na veoma dobrom nivou -  poručio je Matija.

Trener Švajcaraca je svestan kakvu atmosferu navijači prave u Humskoj, te je poručio da će im biti veoma teško da igraju pod tim uslovima.

Svesni smo atmosfere u Beogradu i moramo biti spremni za to. Nismo navikli da se takmičimo u takvim uslovima, pred takvim navijačima. Možda ne znate, ali u Švajcarskoj nikada ne igramo na našem stadionu, ali imamo sreće što imamo navijače koji dolaze da nas bodre do Tuna. Ipak, dešavalo se da na tribinama bude mnogo više pristalica drugog tima kao što se desilo sa Fenerbahčeom. Zato ne možemo da spekulišemo, niti da računamo na faktor navijača. U poziciji smo da ne možemo da pravimo kalkulacije, već moramo da se oslonimo samo na sopstvene mogućnosti i što bolje pripremimo za sutrašnji meč. Jedina prednost koju možemo da imamo u revanšu je to što se igra na veštačkom terenu na kome smo spremniji da igramo od Partizana - zaključio je Matija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić saopštio rezultate povodom sto dana u njegovom resoru: Insfrastrukturni projekti ne staju, realizuju se jedan za drugim!
Politika

Vesić saopštio rezultate povodom sto dana u njegovom resoru: Insfrastrukturni projekti ne staju, realizuju se jedan za drugim!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Ministarstvo na čijem je čelu dalo veliki doprinos uspesima vlade u prvih 100 dana rada, ističući među najvažnijim koracima - početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša, rekonstrukciju niškog aerodroma, kupovinu pet novih kineskih vozova Soko, rekordne rezultate Er Srbije.

08.08.2024

10:19

TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija