• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.08.2024

13:02

Fudbaleri Partizana jasni: U Gentu nam je prekretnica sezone (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Fudbaleri Partizana jasni: U Gentu nam je prekretnica sezone (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli sutra uveče u Belgiji igraju revanš plej-ofa za Ligu konferencija (18.00, RTS 1, Arena premijum 1).

Nisu fudbaleri Partizana imali sreće u prvoj utakmici na svom stadionu, poraženi su prošle nedelje sa 1:0, iako su stvorili i promašili veliki broj prilika. Sada ih na "Planet grup areni" čeka poslednja prilika da izbore grupnu fazu trećeg po jačini UEFA takmičenja i tako obezbede jesen u Evropi i još najmanje šest mečeva.

Svesni su toga svi u taboru srpskog viceprvaka, a pogotovo igrači. Defanzivac Nikola Antić (30) izgubio je mesto u startnih 11 dolaskom Marija Jurčevića, ali je svakako na spisku od 23 prvotimca, koje je trener Aleksandar Stanojević poveo u Gent.

Zbog povrede nema ofanzivca Jung-Džun Goha, dok se u tim, nakon odrađene kazne, vratio napadač Aldo Kalulu.

- Odigrali smo dobro prvi meč na našem stadionu. Žao nam je što nismo iskoristili bar neku od onih prilika, ali verujem da će nam se sada tamo vratiti. Imamo gol zaostatka, ali i dalje je tu šansa za prolaz u grupnu fazu. Znamo da je ova utakmica prekretnica sezone. Želimo da igramo u Evropi, to je važno za klub, za zemlju, za sve nas - rekao je Antić pred polazak u Belgiju, a potom dodao:

Foto: FK Partizan

 

- Vežbali smo završnicu prethodnih dana. Iskreno, mislim da smo generalno u Evropi zaslužili mnogo više. Od starta priprema radimo naporno, jako. Ovo je dobra grupa momaka, samo treba da se sve sklopi, onda će se sve okrenuti na našu stranu.

Iskusni levi bek je uveren da crno-beli mogu do preokreta, pa makar to bilo i preko produžetaka ili penala.

- Gent ima fizički jače igrače od Lugana, oslanjaju se na individualce, što nama možda i više odgovara. Brzi su, imaju mlade momke, koji znaju šta hoće, ali znamo i mi. Analizirali smo ih, plan je da ih taktički nadmudrimo, ali najvažnije je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom. Znaju i oni da ovaj tim ima kvalitet, nije im svejedno. Bitno je da mi od starta uđemo čvrsto, da pokažemo karakter, da odigramo 90, ako treba i 120 minuta i penale, samo da prođemo. Ovo je Partizan, moramo da učinimo sve za povoljan rezultat - poručio je Antić.

Foto: FK Partizan

Stefan Kovač na prvoj utakmici protiv Genta

Novajlija iz Čukaričkog, Stefan Kovač (25), je u prvom duelu dobio priliku usled povrede Goha, a sada se očekuje da u Gentu bude starter.

- Igrači i stručni štab su me fenomenalno prihvatili, pomogli mi da se što pre adaptiram, tako da nikakvih problema oko toga nema. Očekujem prolaz u grupnu fazu, nema šta tu dalje da se priča. Naš cilj je jasan. Malo nam je falilo karaktera u završnici i sportske sreće u Humskoj. Doći će sve to kada mi dobro radimo. Iskreno se nadam već sutra uveče da će se okrenuti na našu stranu - naglasio je Kovač.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke
Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke

N. U. (24), jedan od teže povređenih u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Umke preminuo je danas u Urgentnom centru. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na Novom obrenovačkom putu, a u kojoj su učestvovali kamion i autobus koji saobraća na liniji 551, jedna osoba iz autobusa je smrtno stradala na licu mesta, a 18 povređenih putnika je prevezeno u Urgentni centar.

27.08.2024

13:27

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija