• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.08.2024

07:00

Partizan više nema kud! U Gentu za spas sezone ili totalni sunovrat!

profimedia

Partizan

Partizan više nema kud! U Gentu za spas sezone ili totalni sunovrat!

Podeli vest

Crno-beli su došli do zida. Ili će ga večeras u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija preskočiti (18.00, RTS 1, Arena premijum 1) ili će tako jako udariti glavom o njega, da od toga još dugo neće moći da se oporave.

Krenuli su fudbaleri Partizana ovu sezonu od kvalifikacija za Ligu šampiona i dobili šamar od kijevskog Dinama. Ni u borbi za Ligu Evrope nisu se proslavili - izbacio ih je Lugano posle produžetaka. Sada više nemaju kud, protiv Genta moraju da idu na sve ili ništa kako bi izborili grupnu fazu trećeg po jačini UEFA takmičenja i obezbedili još najmanje šest mečeva na međunarodnoj sceni.

U suprotnom, klubu iz Humske preti katastrofa. Ispisao bi negativan rekord ispadanjem iz sva tri nadmetanja u jednoj sezoni, ostao bi bez značajne finansijske injekcije za ionako već praznu kasu, a neigranje u Evropi i drugu godinu zaredom bilo bi ozbiljno narušavanje stečenog ugleda i sunovrat nacionalnog koeficijenta.

Zato je pred izabranicima Aleksandra Stanojevića sada prepreka visoka kao planina. Ne samo zbog kvaliteta Genta, koji je u Beogradu prošle nedelje slavio sa 1:0, ruku na srce, nezasluženo, jer se "parni valjak" propisno ispromašivao, već zbog svih navedenih okolnosti koje stvaraju dodatni pritisak i stavljaju ogroman teret na leđa kapitena Svetozara Markovića i ostalih momaka.

Da stvar bude još gora, crno-beli i njihov šef stručnog štaba imaju očajan skor protiv timova iz Belgije. Nikada dosad nisu uspeli da ih pobede, pa će na "Planet grup areni" igrati i protiv tradicije. Zbog toga su ih i kladionice otpisale, tako da kvota na trijumf domaćina iznosi samo 1,50, na remi 4,60, a na pobedu gostiju čak 6,00.

Foto: FK Partizan

Stanojević sa pomoćnicima tokom treninga u Gentu

Međutim, to je što je, iz te kože se ne može. Valjalo bi da svi ovi otežavajući detalji budu samo dodatni motiv za igrače Partizana, koji se pored grupne faze, bore i za premiju od UEFA u iznosu od tri miliona evra, kao i za ličnu afirmaciju na najvećoj sceni.

Bilo bi sjajno kada bi, recimo, bio isti scenario kao one čuvene 2010. godine, kada je u Briselu eliminisan Anderleht na penale, a Partizan predvođen takođe Stanojevićem ušao u Ligu šampiona. Kada bi duh Mladena Krstajića ušao u štopere, Gajas Zahid dirigovao igrom kao nekada Saša Ilić, a Mateus Saldanja konačno proradio i proslavio se poput svog sunarodnika Klea.

Foto: Starsportphoto

Nihad Mujakić mora mnogo bolje u Belgiji

I upravo je u Brazilcu kvaka. On je ključ svega, njegove dobre partije i golovi su ono što najviše nedostaje ovoj ekipi. Sa onakvim ponašanjem, sebičlukom i promašajima kao u prvoj utakmici, crno-beli nemaju večeras šta da traže, to je jasno.

Ali, ukoliko se snažni napadač dozove pameti, zaigra kao prošle godine i shvati da je ovo i njemu možda poslednja prilika da se pokaže i ovog leta obezbedi sebi jak transfer, onda i za srpskog viceprvaka ima nade.

Foto: Starsportphoto

Vreme je da Mateus Saldanja konačno proradi

U slučaju svakog drugog ishoda, odnosno neuspeha, klub iz Humske biće na ivici provalije. Sve ono što je građeno i planirano povratkom Stanojevića na klupu, moglo bi da se sruši kao kula od karata. A, septembar je tek na pomolu...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Danas do 34 stepena! Uveče prete pljuskovi i grmljavina!
Društvo

Danas do 34 stepena! Uveče prete pljuskovi i grmljavina!

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, na severu suvo, a u ostalim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

28.08.2024

07:29

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

Četiri godine od jezivog zločina u Smederevu: Pretukao gazdu kafane pa ga pregazio automobilom, presuda nije pravosnažna
Hronika

Četiri godine od jezivog zločina u Smederevu: Pretukao gazdu kafane pa ga pregazio automobilom, presuda nije pravosnažna

Četiri godine je prošlo od jezivog zločina u Smederevu kada je biznismen Nenad Dragović (61) nakon svađe i tuče svojim "mercedesom" pregazio vlasnika kafane Aleksandra Radosavljevića Belog, koji je od povreda preminuo u bolnici. Za ovaj zločin Dragović je osuđen na 7 godina zatvora, ali presuda koju je izrekao Viši sud u Smedrevu nije pravosnažana i čeka se odluka Apelacionog suda.

28.08.2024

08:25

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija