• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.09.2024

15:20

Zabranili mu da dođe u Partizan, pa otišao kod Lazetića u Makabi!

Reuters

Partizan

Zabranili mu da dođe u Partizan, pa otišao kod Lazetića u Makabi!

Podeli vest

Mladi fudbaler Stav Lemkin (21) dolazi na pozajmicu u klub iz Tel Aviva.

Izraelski defanzivac bio je ovog leta velika želja Partizana, sportski sektor i trener Aleksandar Stanojević videli su u njemu idealnu zamenu za Svetozara Markovića, koji je prodat Viktoriji Plzenj.

Kontaktiran je Šahtjor, s kojim su crno-beli usko sarađivali prošle sezone dok je na klupi sedeo Igor Duljaj, legenda kluba iz Humske, ali i iz Donjecka. Zahvaljujući njegovim dobrim odnosima zimus je dres "parnog valjka" obukao Ekvadorac Denil Kastiljo.

Međutim, odlazak srpskog viceprvaka tokom letnje pauze na prijateljski turnir u Rusiju, sa kojom su Ukrajinci već dve godine u ratu, bili su dovoljan razlog za Šahtjor da prekine svaki kontakt i stopira odlazak štopera u Beograd.

Tu situaciju sada je iskoristio Makabi i doveo Lemkina na pozajmicu, uz pravo da ga otkupi narednog leta, ukoliko sve tri strane budu zadovoljne. On ima aktivan ugovor sa "rudarima" do 30. juna 2028.

Foto: Reuters

Stav Lemkin se vratio u Izrael

Tako je srpski stručnjak Žarko Lazetić dobio još jedno značajno pojačanje u odbrani, pošto je prethodno angažovan i Nemanja Stojić iz Crvene zvezde, sa kojim je sarađivao u TSC-u. Makabi je uspeo da izbori i plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a rivali će mu biti Porto, Sosijedad, Midtjiland i RFS kod kuće, a Ajaks, Braga, Bode Glimt i Bešiktaš u gostima.

Inače, Lemkin je dete Hapoela iz Tel Aviva, gde se afirmisao, a sada će obući dres ljutog rivala. On je prošao i sve mlađe reprezentativne selekcije, dok je za A tim Izraela debitovao u septembru prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija