• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.08.2024

17:40

Brat Nikole Jokića optužen za napad u Americi!

Reuters

Showtime

Brat Nikole Jokića optužen za napad u Americi!

Podeli vest

Strahinja Jokić (42) se pojavio danas pred Okružnim sudom u Denveru.

On je u julu uhapšen zbog incidenta na utakmici Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa u plej-ofu NBA lige, koja je odigrana 22. aprila u "Bol areni".

Snažni Somborac je meč posmatrao sa tribina, bodrio je centra Denvera, u društvu njihovog trećeg brata Nemanje, Nikoline supruge Natalije i ćerkice Ognjene. U jednom momentu je ustao i otišao do navijača, kog je fizički napao. Prvo ga je šutnuo nogom, a potom i pesnicom u glavu, posle čega je žrtva pala.

Na društvenim mrežama odmah se pojavio i video-snimak celog tog incidenta. Čak je i Natalija Jokić, vidno šokirana, u jednom momentu ustala i pokušala da smiri strasti, ali nije uspela u tome.

 

 

Danas se Strahinja pojavio pred Okružnim sudom, koji ga je optužio za napad trećeg stepena. To se, prema zakonu države Kolorado, karakteriše kao neopravdano nanošenje telesnih povreda drugoj osobi. Za taj prekršaj moguća je i zatvorska kazna do 18 meseci, uz novčanu sankciju do 1.000 dolara.

Takođe, sudija je doneo nalog za zaštitu žrtvi napada, a najstarijem od braće Jokić naloženo je da mora da se drži podalje od oštećenog. Naređeno mu je da mora da ostavi i otiske prstiju i da se ponovo u oktobru pojavi pred Sudom, kako bi dao izjavu o ovom slučaju.

Inače, žrtva ovog napada dala je izjavu u policiji, tri dana posle pomenute utakmice. U prvi mah nije želeo da podnese tužbu protiv Jokića, uplašio se za bezbednost svoje porodice, ali se kasnije predomislio. Neimenovani čovek dobio je potres mozga od udarca, a po licu je imao i vidne modrice.

Foto: Starsportphoto

Strahinja i Nikola Jokić

S druge strane, Strahinja je, kada mu je policija uzimala izjavu, rekao da smatra da nije učinio ništa loše, jer je branio starijeg čoveka, kojeg poznaje dugo vremena.

Njemu inače ovo nije bio prvi put da ima problema sa zakonom, pošto je i krajem 2019. uhapšen, jer je fizički nasrnuo na svoju devojku u stanu, kada je zgrabio za vrat i davio. Optužen je za napad drugog stepena, na kraju se izjasnio krivim po dve tačke i dobio je uslovnu kaznu, a Sud mu je tada dao rok do 3. februara 2022. da ne ponovi sličan postupak, pa bi zato i kazna sada mogla da bude strožija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca
Dom i porodica

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Svet je stao i suze su pošle kada je poslednjeg dana avgusta 1997. godine objavljeno da je najvoljenija princeza svih vremena Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Mnoge polemike su se tada otvorile, počev od njenog ljubavnog života, odnosa sa kraljevskom porodicom do testamenta koji je ostavila iza sebe i naslednika.

22.08.2024

16:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija