• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2019

22:13

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO - KRAJ NOVAKOVE VLADAVINE! Evo kada Nadal PREUZIMA TRON, ali i kada bi Đoković mogao da se vrati!

Tenis

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO - KRAJ NOVAKOVE VLADAVINE! Evo kada Nadal PREUZIMA TRON, ali i kada bi Đoković mogao da se vrati!

Podeli vest

Eliminacija na mastersu u Šangaju skupo je koštala Novaka Đokovića, koji će prvo mesto na ATP listi prepustiti Rafaelu Nadalu 4. novembra

Novak je prošle godine osvojio titulu u Šangaju koja mu je donela 1.000 ATP poena, ranim ispadanjem je ostao bez 820 bodova, pa će u ponedeljak imati samo 320 bodova više od Španca. 

To naravno nije dovoljno da bi zadržao prvo mesto na kraju sezone.  Novak u Parizu i Londonu  ukupno brani 1.600 poena, a Španac do kraja sezone ne brani niti jedan bod. To znači da će do promena na vrhu ATP lestvice doći nakon turnira u Parizu, tačnije 4. novembar. Tada će se Rafa ponovo popeti na prvu poziciju, pa čak iako on ne učestvuje, a Đoković odbrani finale.

NOLETU SE OZBILJNO DRMA TRON! Rafa dugo nije bio ovako blizu, Đoković je u VELIKOM PROBLEMU!

(VIDEO) PRŠTALO JE NA TERENU! Đoković i Cicipas su igrali SVEMIRSKI TENIS!

 

Razlog? Pa, tog ponedeljka na naplatu dolaze poeni sa završnog mastersa iz Londona - 1.000. Priliku da stekne dovoljno bodova da odbrani prvo mesto mogli su da mu daju nastupi na ATP turnirima serije 500 u Beču ili Bazelu, ali je malo verovatno da će to uraditi. Novak je 24. oktobra još ranije upravo sa Rafom dogovorio da odigraju egzibicioni humanitarni meč u Astani za pomoć porodicama na Majorci postradalim tokom velikih poplava koje su pogodile Nadalovo rodno ostrvo ove godine.

Foto: Reuters

 

Jedina nada Đokovića da ostane na vrhu ATP liste je problem koji Nadal ima sa zglobom ruke, zbog čega Španac još nije siguran da li će moći da nastupi na pomenutim mastersima.

Ali, bez obzira na to što je smena na čelu rang-liste izvesna u ovom trenutku, nema sumnje da će se Đoković do kraja boriti za status prvog igrača sveta, neće se tek tako predati. 

BLJESAK "NOVE GENERACIJE" U ŠANGAJU! Posle Novaka pao i Rodžer: Zverev izbacio Federera!

NOLE JE SVESTAN SVEGA! Đoković otkrio razlog poraza od Grka!

 

Kada će se vratiti na tron? To će zavisiti ne samo od njega, nego i od Nadala. Nole početkom naredne sezone brani 2.000 bodova na Australijan penu, samo 90 u Kataru, a potom bi mogao sjajno da profitira na turneji u Americi, gde ove godine nije briljirao, brani samo 45 na Indijan Velsu i 90 u Majamiju, 180 u Monte Karlu...

Nema sumnje, opet ćemo videti Novaka na tronu, samo da ga zdravlje posluži. Nije na odmet pomenuti, Novaku naredne godine sigurno neće biti prvi cilj povratak na prvo mesto, jer je olimpijska godina i želi zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teniser

pre 4 godine

Na žalost sva je prilika da je povreda ramena uzrok ovog poraza - Novak to naravno prećutkuje ali ako se pogleda ceo meč jasno je, krenuo je pod lekovima za bolove i dok su oni delovali igrao je onako kako može. Kad su bolovi počeli da ga muče iz minuta u minut je bilo očigledno da je sve manje snage u udarcima i sve više grešaka što je meč više odmicao, da bi treći set bio u podređenom položaju. Šteta ali i on je ipak samo čovek a pravo je čudo da tih povreda nema i više imajući u vidu da on igra tenis skoro 30 godina. Idemo Nole

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija