• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2019

19:10

KALKULACIJE! Sve će da PRŠTI U LONDONU, ovako Đoković može do prvog mesta!

Tenis

KALKULACIJE! Sve će da PRŠTI U LONDONU, ovako Đoković može do prvog mesta!

Podeli vest

Novak Đoković je osvojio peti masters u Parizu, ali će u ponedeljak ipak izgubiti prvo mesto na ATP listi

Srpskog asa će na tronu smeniti Španac Rafael Nadal. Ali, nije naš teniser bez šanse da godinu ipak okonča na prvoj poziciji.

Nadal je za polufinale dobio 360 bodova, pa će u ponedeljak biti broj jedan sa 9.585 bodova. Novak je osvajanjem titule došao do 8.945 bodova, što je 640 manje od Nadala. 

Ali, žestoka borba nas čeka na završnom masteru u Londonu. Ima sve da pršti jer će tek nakon poslednjeg turnira u sezoni definitivno biti poznato ko će godinu završiti na prvom mestu.

U STRAHU ZBOG POVREDE! Rafi se ovo već jednom desilo, nije smeo da rizikuje!

RIVAL IMA SPECIJALNU TAKTIKU ZA NOVAKA! Hoće da natera Đokovića da bude nervozan!

 

U Londonu za pobedu u svakom od tri meča u grupi dobija se po 200 bodova, trijumf u polufinalu nosi još 400, a u finalu još 500 bodova. Ukupno - 1.500 bodova.

 

 

Novaka čeka težak posao, mora da briljira u Londonu, da dođe do finala, ali opet sve zavisi od Nadala, jer Španac ne bi smeo da se plasira u finale. 

Poraz Nadala u grupi, ili njegov poraz od Đokovića u finalu turnira, značio bi da se naš as vraća na prvo mesto. Naravno, postoji još nekoliko kalukacija, ali jedno je jasno, i Novak i Nadal žele u finale i do trofeja u Londonu. Nema sumnje, sve će da pršti u O2 areni.

Ukoliko Đoković osvoji titulu, a prethodno izgubio jedan meč u grupnoj fazi, Nadal će ostati na tronu ako stigne do finala sa bar dve pobede u prvoj fazu. Postoji opcija da Novak do titule dođe i sa dva poraza u grupnoj fazi. U tom slučaju potrebno  je da Nadal ne pobedi u sva tri meča u grupi ili da ne stigne do finala. Ako Srbin izgubi finale, Nadal će godinu završiti kao prvi uz bar dve pobede u grupi. S druge strane, ako Novak izgubi finale uz jedan poraz u grupim Nadalu je  potrebna samo jedna pobeda.

NOVAK POSLAO STRAŠNU PORUKU RIVALIMA posle surove dominacije u Parizu!

DOKTOR NOLE SE PROŠETAO DO 34. MASTERSA U KARIJERI! Đoković razneo Šapovalova za peti trofej u Parizu! (VIDEO/FOTO)

 

Takođe, nije poznato koliko je ozbiljna povreda Rafaela Nadala zbog koje je predao polufinalni meč na mastersu u Parizu. Španac ima nedelju dana da se oporavi.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boca

pre 4 godine

Nema kalkulacije.Sve pobedi u Londonu i bićeš prvi na kraju godine.TAKO STOJE STVARI.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija