• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2021

10:36

HRVAT SVE OTKRIO! Rekli su Novaku loše vesti, reakcija našeg asa će vas frapirati!

Tenis

HRVAT SVE OTKRIO! Rekli su Novaku loše vesti, reakcija našeg asa će vas frapirati!

Podeli vest

Nedelju dana nakon što je Novak Đoković osvojio deveti Australijan open, 18. grend slem u karijeri, njegov trener Goran Ivanišević otkrio je kako je Srbin povređen osvojio trofej

Novak Đoković je povredio trbušni mišić u trećem kolu protiv Tejlpra Frica. Ali,izdržao je taj meč, potom pobedio Miloša Raonića, Aleksandra Zvereva, Aslana Karaceva i Danila Medvedeva u finalu.

Đoković je otkrio novinarima da je deset sati svakog dana provodio u oporavku i na terapijama. Sada je za Sport klub Goran Ivanišević pričao o malo poznatim detaljima. Novak i pored povrede nije želeo da odustane od takmičenja. 

- Uli (Ulises Badio, Novakov fizioterapeut) je stvarno čudotvorac. Na svom stolu bi svaki put uspeo da ga spremi, uzimao je i tablete protiv bolova, nije trenirao između mečeva, tako da je zagrevanje onda pred mečeve bilo malo duže. Ipak, ništa od toga ne bi vredelo da Novak nije tako mentalno jak. Nikada nisam upoznao stenu kao što je on, mislim da je jedan od najčvršćih sportista na svetu, ne samo tenisera. Kada ga svi otpisuju, on nekako nađe novi izvor energije i vidim koliko truda ulaže u to i koliko komplikovano može da bude - kazao  je Ivanišević i otkrio nešto neverovatno.

Foto: Starsportphoto

Goran Ivanišević je fasciniran Novakom Đokovićem

- Posle povrede, bio sam tu kada su mu doktori rekli šta se dogodilo i koji su rizici ako nastavi da igra. Rečeno mu je da bi moglo da se pogorša, ali on je doneo svesnu odluku i rekao: "Uradiću šta god je potrebno da osvojim ovu titulu“. Držali smo se istog rituala svaki dan, sve se vrtelo oko terapije i na kraju je u poslednja dva meča osećao minimalni bol, pogotovo u poređenju s duelima s Raonićem i Zverevom.

Goran je fasciniran Novakom, koliko je mentalno jak.

Novak je jednostavno jači od svih i ljudima je to teško da prihvate. Njegov um je toliko jak, veruje u svoje mentalne vežbe, u metode opuštanja, time je uspeo i da umanji bol koliko god je to fizički bilo moguće. I uz pomoć tableta protiv bolova takođe. Novak je isključivo bio koncentrisan na titulu od trenutka kad je kročio u Australiju. Sad ima 18 grend slem titula, verujem da će Rafa uzeti barem još jedan Rolan Garos, tako da je bilo važno da Novak održi korak. Trka je otvorena i biće zanimljivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija