• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2021

00:14

NOLE SPREMAN ZA FINALE SA RAFOM! ZNAM ŠTA MI JE ČINITI! Idem srcem i umom u taj meč, ali DUH mi je NAJPOTREBNIJI!

Tenis

NOLE SPREMAN ZA FINALE SA RAFOM! ZNAM ŠTA MI JE ČINITI! Idem srcem i umom u taj meč, ali DUH mi je NAJPOTREBNIJI!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u polufinalu mastersa u Rimu sjajnog Italijana Lorenca Sonega 2:1 (6:3, 6:7, 6:2), a u finalu ga čeka Rafael Nadal

U borbi za trofej Novak će odmeriti snagu sa Rafom Nadalom o kome je pričao na konferenciji za medije nakon meča sa Lorencom.

Đoković je svestan da mora dobro da se oporavi pred meč sa Špancem. 

- Imam svoju tehniku i sistem oporavka koju primenjujem godinama unazad i znam šta mi je činiti. Bilo je veoma naporno, mnogo trčanja, trebao sam meč ranije da privedem kraju kako bih sačuvao energiju za sutrašnji meč. Ne treba gledati pobedi u zube, igrao je i on dobro, imao je veliku podršku publike. Dobra stvar je što je finale tek u pet popodne tako da mogu da se naspavam i da imam malo više vremena za oporavak. Nadam se najboljem i oporavku koji će biti bitan sutra jer će biti duplo više trčanja nego ovih dana - rekao je Novak. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

 

Srbin je ponovo naglasio kako će od velikog značaja sutra biti, ne samo fizička već i psihička snaga igrača. 

- I um i telo služe duhu, pa tako smatram da je duh presudan i on simbolično predstavlaja inspiraciju, motivaciju, ljubav i strast prema ovom sportu. To je ono što mi i dan danas pomaže da se borim sa životnim preprekama, ta želja da i dalje nastavim da krčim svoj istorijiski put u ovom sportu kako bi ostavio što veći trag. Um je ipak mesto gde se dešava mnogo toga, pa je ta psihološka borba veoma bitna i zbog toga bih stavio duh ispred uma i tela jer je to ono što me izvlači iz ovih situcija. Naravno, tu je i srce koje me drži da izvučem maksimum. Trudim se da u bitnim trenucim držim koncentraciju, kako bih dostigao sve što može, ali sada mislim da mi je duh najpotrebniji, kažem sebi - pokaži svima šta znaš, možeš i hoćeš. Mislim da je to ono što će biti presudno u ovakvim trenucim - zaključio je Đoković na konferenciji za novinare nakon plasmana u finale.

Okršaj sa Špancem je na programu u nedelju ne pre 17 časova. Pre ovog duela na centralnom terenu biće odigrano žensko finale između Pliškove i Švjontek. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija