• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2021

15:01

NEZAPAMĆENO, ATP BI DA UNIŠTI NOVAKA! Sve je namešteno, na pravoj listi Đoković bi duže bio na prvom mestu!

Tenis

NEZAPAMĆENO, ATP BI DA UNIŠTI NOVAKA! Sve je namešteno, na pravoj listi Đoković bi duže bio na prvom mestu!

Podeli vest

ATP je od početka pandemije doneo nekoliko revolucionarnih promena koje nisu mnogo išle u koristi prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću

Naime, ATP je zbog prekida sezone tokom 2020. i brojnih otkazanih turnira promenio način bodovanja. Promenio je pravila rangiranja kako bi zaštiti igrače koji ne žele da se izlažu riziku tokom pandemije koronavirusa. Ovo je dovelo do toga da mnogi igrači imaju najpre garantovane sve bodove sa turnira koji su igrali tokom 2019, a koji nisu igrani u 2020. godini.

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

 

Pre nekoliko meseci je usledila još jedna promena, pa se računa samo 50 odsto ranije osvojenih bodova sa turnira.  Novak je u Rimu i bez učešća mogao da dobije 500 bodova. Osvojio je titulu prošle godine, pa bi najviše mogao da izgubi polovinu od 1000 bodova.

Novak Đoković je u ponedeljak počeo 321. nedelju na prvom mestu ATP liste. Novak je siguran na tronu do 13. juna, a videćemo kako će ATP listi izgledati nakon Rolan Garosa, naš as bi čak mogao da ostane bez prve pozicije. 

 

 

Mnogi se pitaju kako bi izgledala ATP lista da nije bilo silnih promena pravila. Pre nekoliko nedelje sau se zbog toga bunili Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov. Takođe, potpredsednik nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorf, smatra da je Rodžer Federer direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.  

Novak bi ove nedelje započeo 343. nedelju na svetu, zbog "zamrzavanja" je ostao bez 22 sedmice. I dalje bi bio prvi na svetu, ali bi imao manju prednost nego danas - sa 6.610 bodova, ima bi tek 835 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva.

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković

 Rafael Nadal bio na tek četvrtom mestu na svetu, pošto bi ispred njega bio i Andrej Rubljov, inače sedmi teniser sveta.  U top 10 društvu bi bili i Zverev, Cicipas, Tim, Švarcman, Janik Siner i Aslan Karacev.

Rodžer Federer bi bio iza 300. mesta sa samo 45 osvojenih bodova, koliko je dobio za učinak na turniru u Dohi ranije ove godine. Ali, Federer je najvše profitirao od silnih promena, pa je trenutno osmi teniser sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija