• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2021

09:14

DOŠAO JE I TAJ DAN! 19:7 i 7:1 za Rafu, ali brojevi ne plaše Novaka! Jedan mora da padne - Đoković ili Nadal!

Tenis

DOŠAO JE I TAJ DAN! 19:7 i 7:1 za Rafu, ali brojevi ne plaše Novaka! Jedan mora da padne - Đoković ili Nadal!

Podeli vest

Došao je i taj dan! Rafael Nadal i Novak Đoković igraju u polufinalu Rolan Garos (petak, ne pre 17.30, RTS 1, Eurosport 1)

Gledaćemo finale pre finala!

Mnogi žale što je do susreta Novaka i Rafe došlo pre finala, ali ATP lista je režirala takvo postavljanje nosilaca.

 

Biće ovo čak 58. susret velikih rivala, a Đoković trenutno vodi 29:28. Od ovoliko njihovih međusobnih okršaja, 27 je odigrano na tvrdoj podlozi, 26 na šljaci i četiri na travi. 

Ne ide tradicija u korist našem asu, ali samo na šljaci i na "Kupu musketara". Španac je na svom terenu superioran, na šljaci je rezultat 19:7 za Rafu, a 7:1 u Parizu.

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković i Rafael Nadal, najveći rivali


Dvoboj Đokovića i Nadala mnogi nazivaju najvećim u istoriji belog sporta.

- Đoković je jedan od najboljih igrača u istoriji. Znamo se odlično. Svašta može da se dogodi kada igram protiv njega- rekao je Nadal pred polufinale.

Đoković je teniser sa najviše pobeda protiv Nadala, jedini igrač koji je pobedio Španca na sve četiri podloge i jedini kome je uspelo da savlada Nadala u sedam vezanih finala. Đoković je teniser sa najviše pobeda protiv Nadala, jedini igrač koji je pobedio Španca na sve četiri podloge i jedini kome je uspelo da savlada Nadala u sedam vezanih finala.

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Španac dominira na šljaci

Novak je jedini ko je pobedio Nadala u tri vezana finala grend slema i jedini ko je pobedio Nadala na svim grend slemovima. Ali, i pored svega "kralj šljake" je u Parizu skoro nepobediv.

Ali, i pored svega "kralj šljake" na stadionu "Filip Šatrija" je teško pobediv, ali nije nepobediv. DOkazao je to Đoković 2015. godine.

Vreme je da to ponovi, domogne se drugog Rolan Garosa, a 19. grend slem titule, kojom bi se na samo jedan trofej zaostataka primakao Nadalu i Federeru. Nije mali broj teniskih stručnjaka koji smatraju da će Nole teško stići najveće rivale ako ne trijumfuje u Parizu, a kada ga otpisu on je najopasniji. Bilo da juri rekorde Rodžera Federera ili preti Rafaelau Nadalu na šljaci.

Foto: reuters

Novak Đoković vodi u međusobnim okršajima sa Nadalom

- Drugačiji je ovo meč od ostalih. Hajde da budemo realni, to je najveći izazov koji možete da imate: da igrate protiv Nadala na šljaci, na terenu na kom je imao toliko uspeha u završnici grend slema. Teško može gore od toga. Naravno, svaki put kada igramo jedan protiv drugog, postoji drugačija vrsta dodatne tenzije i očekivanja. Vibracije su drugačije kada izlazim na teren protiv njega. Ali zato je naše rivalstvo istorijsko, verujem, za ovaj sport. Privilegija je što sam igrao toliko puta protiv njega - rekao je Đoković pred meč.

Poslednji put sastali su se u finalu mastersa u Rimu, gde je ponovo bio bolji Španac, ali posle tri tesna seta. Na Rolan Garosu su se sastali osam puta i Novak je slavio samo jednom, u četvrtfinalu 2015. godine. Najuzbudljivi meč odigrali su u polufinalu 2013. godine, kada je Nadal slavio sa 9:7 u odlučujućem petom setu. Prošle godine u finalu je slavio Rafa sa ubedljivih 3:0 (6:0, 6:2, 7:5).

Pobednik ovog duela će u finalu igrati protiv boljeg iz meča između Aleksandra Zvereva i Stefanosa Cicipasa.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17