• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2021

13:52

NOLE, OVO MORAŠ DA URADIŠ! BEKER SAVETUJE ĐOKOVIĆA! Nemac otkrio kako Novak može da sruši Rafu!

Tenis

NOLE, OVO MORAŠ DA URADIŠ! BEKER SAVETUJE ĐOKOVIĆA! Nemac otkrio kako Novak može da sruši Rafu!

Podeli vest

Boris Beker savetovao je Novaka Đokovića kako da pobedi Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa (ne pre 17.30, RTS 1, Aurosport 1)

Đoković i Nadal igraju jedan protiv drugog 58. put u karijeri. Njihov duel u polufinalu Rolan Garosa privlači ogromnu pažnju svetske javnosti, a dosta je i onih koji su se oglasili stručnim analizama.

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker nikada nije uspeo da slavi na šljaci Pariza, ali veruje da njegov bivši pulen ima izglede da sruši Nadala, iako je dosta oprezan u tom pogledu.

- Videli smo u prošlosti kao i u protekle dve nedelje, igrači koji izađu na teren stadiona 'Filip Šatrije' u Parizu jednostavno ne veruju da mogu da pobede Rafaela Nadala. To neće biti slučaj kada se Novak Đoković suoči sa njim u titanskom polufinalu Frenč opena. Duboko u sebi broj jedan misli da ima to nešto da porazi najvećeg šljakaša, čak i ovde. To je repriza finala koje smo videli u oktobru, u tom pomerenom terminu Rolan Garosa, ali biću veoma iznenađen ako ishod bude isti, ubedljiva pobeda Nadala - piše Beker u kolumni za "Dejli Mejl".

Foto: reuters

 

Nemac ipak vidi određene slabosti kod Španca koje bi Đoković mogao da iskoristi.

- Po mom mišljenju, Rafa je prošle godine u Parizu igrao kao i pre toga na tom turniru, ali mislim da to ne može da se kaže ovaj put. Bilo je nekoliko slabih tačaka u mečevima do sada. Janik Siner je servirao za set protiv njega, Kameron Nori mu je proizveo nekoliko problema u drugom setu, a u sredu, Dijego Švarcman mu je parirao sve do kasno u trećem setu kada je potpuno potonuo. Svu od njih, razumljivo, su se osetili ugroženim aurom koju je on kreirao, ali Đoković je nešto drugo. Ne bih išao tako daleko i rekao da je favorit, jer je sve ovo relativno. Čak i sada, kada nije na vrhuncu na šljaci, Nadalov nivo je tako visok da sebi može da dozvoli da pomalo padne i ostane najbolji, ali stvarno mislim da Đoković ima realne šanse - dodao je Boris.

Trostruki šampion Vimbldona daje konkretan predlog.

- Da ga ja i dalje treniram, sugerisao bih mu da ide snažno na Nadalov forhend, koji nije bio najkonzistentniji u proteklim kolima. Taj 'helikopter' pokret može da proizvede neiznuđene greške ako je snažno pritisnut. Đoković ne sme da dozvoli da ima vremena na udarcu, tako da ne sme biti polu-udaraca, Đoković mora da ide snažno i ravno i ako to uradi, može da pobere nagrade.

Foto: Tanjug/AP

 

On nastavlja sa tim šta je još važno u predstojećem duelu.

- Ipak, najvažniji deo bitke između dvojice igrača koji su se sreli neverovatnih 57 puta je u glavi. Kako je ovo polufinale, a ne finale, kao što je bio slučaj u Rimu, to dodaje malo dinamike. Ovog puta Nadal zna da posao nije završen ako pobedi i rukuje se na mreži. Drugi faktor je koliko dobro se Đoković oporavio fizički od fizički i psihički napornog meča protiv Matea Beretinija igranog kasno u sredu uveče. To i istorija Nadala, nekako me drže podalje od toga da kažem da je iznenađenje u začetku, ali ishod je ipak neizvestan. I u toj trci za grend slem titule, Špancu je ova potrebnija nego Novaku. Nisu mlađi, a s druge strane žreba imamo težak meč iz kog je teško predvideti pobednika između Cicipasa i Aleksa Zvereva, obojica su bili impresivni i zaslužuju mesta u polufinalu. Ako jedan od njih pobedi bez utroška mnogo energije, a Đoković i Nadal budu igrali pet setova, u nedelju popodne moglo bi da bude veoma interesantno.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 2 godine

Nole igraj ritere direktno u telo Nadala,nedozvoli mu da se razmahne levom rukom.Analiziraj malo igru Schwarzmana

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija