• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2021

17:22

FEDERER RAZMIŠLJA O PENZIJI!? Rezultat na VIMBLDONU će mu sve reći!

Tanjug/AP

Tenis

FEDERER RAZMIŠLJA O PENZIJI!? Rezultat na VIMBLDONU će mu sve reći!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer spreman je za treći grend slem u sezoni

Čini se da je Rodžer Federer čitavu godinu podredio Vimbldonu kako bi u Londonu postigao što bolji rezultat i pokušao da napadne devetu titulu na Ostrvu. 

- Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta možemo, a šta ne. Dugo dolazim ovde, a sada se razlikuje u odnosu na ono pre 20 godina. Pre sam dolazio sa porodicom i išao svuda. Ali, i dalje se osećam privilegovano pošto mogu da igram ovde. Posle svega kroz šta sam prošao, sjajno je. Srećan sam što sam ovde - rekao je Federer pred početak Vimbldona. 

Foto: Tanjug/AP

Švajcarac se za deo sezone koji se igra na travi pripremao u Haleu, ali mu je u osmini finala na put stao Kanađanin Ože-Aljasima, iako je Federer imao prednost u setovima. 

- Nisam bio zadovoljan. Sve se desilo u trećem setu, kada sam pao na mentalnom nivou. Sad se osvrćem unazad i znam da mi se tako nešto neće ponoviti jer sam spreman, uzbuđen, željan. Znam da mogu bolje - dodaje bivši šampion iz Londona. 

Zanimljivo, Federer je na Rolan Garosu stigao do druge nedelje, ali je na iznenađenje mnogih odustao od turnira u Londonu. 

- Ovde sam i imam šanse. Znam da ako uđem u drugu nedelju, što mi je i cilj, postaću sve jači i jači. Mislim da je to moguće. Dolazim ovde mentalno snažniji u odnosu na ono kakav sam bio u Haleu - istakao je Švajcarac. 

Foto: Tanjug

Federer će 8. avgusta proslaviti 40. rođendan, ali kako kaže, nikada mu cilj nije bio da igra do sada. 

-  Moj cilj nikada nije bio da igram sa 40 godina. Možda sam mislio da ću igrati do 35. Sećam se razgovora sa Samprasom pre 10 godina, kada me je pitao koliko još goriva imam u rezervoaru. Imao sam samo 30 godina, a on je mislio da se približavam kraju, jer je za njega 31-33 bila granica. Još uvek volim ovo. Uživam. Videćemo da li će rezultati doći. Zbog toga mi je ovaj Vimbldon važan - podvukao je švajcarski as. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05