• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2021

10:25

NOVAK MOŽE DA IZGUBI PRVO MESTO! Rus mu preti, a dva su scenarija! Samo ako se ovo desi će Đokoviću oteti tron!/ANKETA/

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK MOŽE DA IZGUBI PRVO MESTO! Rus mu preti, a dva su scenarija! Samo ako se ovo desi će Đokoviću oteti tron!/ANKETA/

Podeli vest

Novak Đoković u Londnu juri 20. grend slem titulu, a ukoliko trijumfuje na Vimbldonu izjednačiće se Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju najvećih trofeja

Takođe, Nole mora da brani i prvo mesto na ATP listi. Danil Medvedev u dva slučaja može da preuzme prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića. 

Ruski teniser, trenutno drugi na planeti imao je priliku u Parizu da postane svetski broj jedan, ali samo pod dva uslova.  Ukoliko Rus podigne pehar skinuće Novaka Đokovića sa čela ATP liste.

Foto: USA Today

Danil Medvedev

Osvajanje grend slema donosi 2.000 bodova, Danil trenutno nakon osvajanja turnira na Majorki ima 10.280, dok Novak ima osvojenih 12.113. Računica je jasna, ukoliko Đoković dođe do finala, a isto uradi i Medvedev, Srbin ne sme da ispusti titulu!

Anketa

Postoji još jedan način da talentovani Rus preuzme lidersku poziciju. Ukoliko Novak ispadne pre finala u Londonu, a Danil dođe do finala bez obzira da li pobedi ili izgubi u njemu Rus će postati prvi!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak je branilac trofeja iz 2019. godine, 2020. se nije igralo zbog pandemija korona virusa, pa tako ukoliko izgubi pre finala, odnosno u polufinalu izgubio bi 1.280 bodova, dok bi Medvedev dolaskom do borbe za trofej dobio 1.200 čime bi prestigao Srbina.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
paki

pre 2 godine

Pa zar mu se ne oduzima polovina bodova, po pravilu atp? I da je ispao u prvom kolu skinulo bi mu se manje od 1000 bodova. Ako izgubi u finalu, skinulo bi mu se 400 a ne 800 poena

Teniser

pre 2 godine

Kad pišete ovakve tekstove prvo pogledajte činjenice ... Ispadanjem Cicipasa već u prvom kolu Novaku je put do finala potpuno otvoren i samo bi neko neverovatno čudo i neverovatan poraz od nekog pacera mogao da ga spreči da dođe do finala, naravno, ne daj bože neke povrede. Svi ostali potencijalni konkurenti iz nove generacije, koji bi mogli da budu pretnja su u drugoj polovini žreba, uključujući i Medvedeva sa kojim može da se sretne samo u finalu. Objektivno, uz trenutnu formu, koja je u očiglednom usponu i blizu vrhunca, samo čudo može da spreči Đokovića da uzme Vimbldon i treći put zaredom i postane 4. čovek u istoriji koji je to uspeo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija