• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2021

15:12

Nadal je kao sredovečna gospođa! Operacija bi značila kraj karijere

Tanjug

Tenis

Nadal je kao sredovečna gospođa! Operacija bi značila kraj karijere

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal već 16 godina ima problem sa Miler-Vajsovim sindromom

"Bik sa Majorke" je zbog sve većih problema sa stopalom odlučio da ranije završi sezonu, pa neće učestvovati ni na predstojećem US Openu.

Poznati francuski lekar u oblasti ortopedije Žilber Versije pričao je o problemu koji muči španskog asa.

- Ova bolest je urođena, pogađa ljude koji imaju problema sa stopalima. Kost odumira jer gubi vaskularnost, krv ne cirkuliše kroz nju. Ovaj proces nije brz, ali vremenom dolazi do degradacije. Ovo je problem koji se više sreće kod žena u pedesetim godinama, nego kod mladih - istakao je Francuz.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal pozdravlja publiku

Međutim, operacija nije opcija, pošto posle nje Nadal nikada više ne bi mogao da zaigra tenis.

Moguće je operisati, ali to je opcija samo za teže slučajeve, kad ne može da se hoda i kad su bolovi ekstremni. Do toga Nadal još uvek srećom nije stigao. Ako se odluči za operaciju, nakon toga ne bi mogao da trči, već samo da hoda. Druge hirurške opcije takođe nisu kompatibilne sa bavljenjem sportom - dodao je Versije.

Nadal će do kraja sezone izgubiti određen broj bodova i nesumnjivo ga čeka pad na ATP listi, ali bi trebalo da ostane među Top 10 na planeti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija