• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2021

09:32

NIKOG NE UBEĐUJEM DA ME VOLI! Pitali Novaka šta bi voleo da mu piše na NADGROBNOM SPOMENIKU?! Evo šta je rekao...

reuters

Tenis

NIKOG NE UBEĐUJEM DA ME VOLI! Pitali Novaka šta bi voleo da mu piše na NADGROBNOM SPOMENIKU?! Evo šta je rekao...

Podeli vest

Novak Đoković uskoro napada 21. Grend slem, čime bi nadmašio Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a u međuvremenu se lepo provodi u Njujorku, ali i priča na razne teme za tamošnje medije

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, je u intervjuu za Njujork tajms otkrio stvari koje nije do sada...

Foto: Reuters

 

- Za 99 odsto ljudi na planeti ako ih pitate šta im je najvažnija stavr u životu, reći će da su to porodica, ljubav, zdravlje i sreća. Na ove četiri stvari ja bih dodao i to da želim da budem najbolji otac i suprug. Želeo bih da ostanem zapamćen i kao ličnost koja je davala i koja je brinula za druge i koja je ostavila trag u svetu koji je inspirisao druge da žive punim plućima. To je za mene definicija kako bih voleo da gledaju na mene kada se približim kraju života- rekao je Novak.

Jedno od pitanja, koje  svakako niko do sada nije pitao srpskog asa je, šta bi voleo da mu piše na nadgrobnom spomeniku!? Da li „Ovde počiva Gren Slem šampion“? Novak je jasno odgovorio.

- Ne, ne, ne. Kada bi neko došao da me poseti, ne bih voleo da ga sačeka natpis o tome da sam ja bio najbolji i najuspešniji teniser u istoriji. Naravno, to je veoma važan deo života i nešto čemu sam posvećen. Ali, ako bih morao da stavim stvari na skalu i da odredim prioritete, to ne bi bio težak izbor!

Foto: reuters

 

Novak je svestan šta ga očekuje u Njujorku.

- Shvatio sam da ljudima umeju da budu nelagodne moje stalne promene kao igrača i kao osobe. Ali, na to sam zapravo ponosan, šta je život ako ne evolucija? Uvek pokušavamo da shvatimo sebe na jednom dubljem nivou. Kao profesionalni igrač, prepušten sam samom sebi tamo na terenu gde moram da se nosim sa svojim demonima. Dakle, ako polomim reket ili vičem i psujem, nemojte misliti da je to nešto što sam nameravao da uradim pre meča i da sam ponosan na to. Apsolutno ne. Tačnije, to su stvari kojih se stidim. Ipak, ne plašim se da kažem: Vidite, i ja imam mane. Napravio sam grešku i verovatnu ću tu grešku nekad i ponoviti ! Neko će reći, imaš toliko godina na terenu, mudriji si, pametniji, iskusniji, trebalo bi da znaš kako da se ponašaš i pošalješ pravu poruku mladima. I to je tačno. Sto odsto sam saglasan sa time. Ipak, nije uvek moguće da budem takav, ne uspevam uvek da se uzdržim- priznao je Nole!

Foto: tanjug/ap photo

 

Mnogo se priča i o tome kako Novak teži ka tome da bude voljen od strane publike...

- Nisam dobar u tome da ubedim druge da im se dopadnem. Neko će reći kako se trudim mnogo da bude tako, da budem voljen. Nije tako. Ja sam samo čovek koji prolazi kroz različite nivoe i intenzitete emocija kada sam na terenu. Reč je samo o igri kada sam na terenu i kada tražim put da pobedim. Ako me pitate da li volim da igram u neprijatnoj atmosferi, reći ću naravno ne, ne volim. Želeo bih da imam podršku sve vreme. Neću ubeđivati ljude da me vole. Uvek ću biti ono što jesam - zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija