• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2021

10:59

NOVAK NIKADA DO SADA OVO NIJE URADIO! Svi čekaju odluku prvog tenisera sveta!

Tanjug

Tenis

NOVAK NIKADA DO SADA OVO NIJE URADIO! Svi čekaju odluku prvog tenisera sveta!

Podeli vest

Pitanje je da li ćemo Novaka Đokovića videti na terenu do kraja sezone

Od finala Ju Es opena i poraza od Danila Medvedeva 12. septembra, koji ga je zaustavio na putu do rekordnog 21. grend slema u karijeri, Đoković nije odigrao nijedan turnir.

Najbolji teniser sveta nikada nije napravio ovoliku pauzu kao sada, a da je bio zdrav. Novak ne igra na mastersu u Indijan Velsu, a najraniji povratak na teren prvog tenisera mogao bi da se očekuje 1. novembra. 

Naravno, ako Đoković bude odlučio da zaigra na mastersu u Parizu. Ako odluči da propusti i ovaj turnir, onda će na teren tek posle dva meseca. Završnom Mastersu je ove sezone u Torinu od 15. novembra.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Nakon toga će ostati samo još jedan tunri do kraja godine, Dejvis kupu. Grupna faza se igra u Insbruku, a polufinale i finale se igra u Madridu. Ali, finale je 5. decembra, pa će imati samo 25 dana za odmor i pripreme za novu setonu, što nije mnogo.

Novaku su najvažniji Masters u Torinu i Dejvis kupu jer donose velike titule i važne rekorde. Borba za Salataru je u ovom trenutku jedino takmičenje za koje je Đoković prijavljen. I Pariz i Torino imaju automatske prijave, a igrači samo šalju otkaze.

U Dejvis kupu su pravila drugačija, niko ne igra dok se ne prijavi, a selektori prijavljuju reprezentativce. Viktor Troicki je nedavno u London poslao spisak igrača na čijem vrhu je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podsećanja radi, pitanje je da li će Novak igrati na Australijan openu, jer tamošnje vlasti traže da igrači budu vakcinisani. Mada, moguće se i da ovog puta grend slem bude odigram u drugom gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija