• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2021

08:03

ŠAMPIONKA PROGOVORILA O NOVAKU! Mnogi će se postideti posle ovih reči!

reuters

Tenis

ŠAMPIONKA PROGOVORILA O NOVAKU! Mnogi će se postideti posle ovih reči!

Podeli vest

Mnogi su ga otpisali posle poraza u finalu Ju Es opena, ali Novak Đoković nastavlja da pomera granice i obara rekorde

Sedmi put u karijeri Novak Đoković će završiti sezonu na prvom mestu, što do sada nikome nije uspelo. U Parizu se domogao šestog trofeja, a rekordnog 37. mastersa.

Sedmostruka grend slem šampionka Žistin Enan oduševljena je Novakom Đokovićem. Kaže da je konačno vreme da dobije priznanje za sve što je u karijeri uradio.

- On je jedinstven! Iako postoji mnogo ljudi koji poštuju njegovu karijeru, mislim da je krajnje vreme da svi shvate šta Novak postiže. Možete da ga volite ili ne, mnogim ljudima se ne dopada njegov karakter, ali ono što radi u karijeri je šampionski i neverovatno - rekla je Žastin Enan za Eurosport.

Foto: Tanjug/AP

 

Enan podseća kako se Đoković vraća posle neuspeha, kada ga mnogi otpišu.

- Pre godinu dana posle US opena i diskvalifikacije, mislili smo da će biti ranjen, a on je bio tu uprkos svemu, iako je izgubio finale Rolan Garosa. Posle toga je opet krenuo, osvojio Australijan open. Mislim da je poraz ove godine u Njujorku bio jednostavno neophodan za Novaka Đokovića da prodiše, da se oporavi. Da pokaže da je pomalo čovek. Na kraju krajeva, možda nikada nije bio toliko voljen kao kada je izgubio to finale.

Đoković ima mnogo kvaliteta koji su ga podigli na drugi nivo u odnosu na konkurenciju.

- Svi šampioni vole da se takmiče. On više od drugih. Mnogo radi na motivaciji. Ima sposobnost da analizira ono što se dešava, da prihvata stvari i istovremeno se bori protiv njih. Mnogo radi na sebi. On je vredan, a ne mislim samo u smislu "idem da treniram". Radi na sebi, na svojoj ličnosti, razmišlja o svemu. Mnogo ulaže u lični napredak. Mislim da mu to mnogo pomaže. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Svi smo vođeni takmičarskim duhom! Svi volimo izazove, ali Novak više od drugih. Što je teže, on je bolji. Mislim da voli kad je teško. To je njegova velika snaga. Kaže da je pritisak privilegija. Koristi ga, potreban mu je, u stanju je da se nosi sa njim, mislim da je tada još jači. To je ono što ga čini posebnim. 

Enan kaže da je Novak i dalje "gladan" pobeda. 

- On što je uradio ove godine ne možete da zamislite šta to znači za muški tenis. Posle US opena smo mogli da se zapitamo ‘šta sad sa Novakom Đokovićem?’, ali on je i dalje željan uspeha. Još ima rekorda koji mogu da se obore i dokle god je tako, Đoković će se takmičiti. Bilo je mnogo pritiska i sada, ali bio je opušten u finišu finala, bio je u stanju da se opusti i da osvoji titulu.

Foto: APphoto

Žastin Enan


Enan je posebno impresionirana Novakovom taktikom u pariskom finalu.

- Počeo je sporije, ali znali smo da će fizička sprema možda biti faktor i da bi to mogao da bude problem za Rusa. Đoković je iskusan, pametan i toliko jak u glavi. Đoković i dalje ima dovoljno skromnosti da dovodi sebe u pitanje taktički – to što je bio sposoban da igra servis-volej u važnim trenucima pokazuje Đokovićevu klasu, kao i to da je i dalje u stanju da evoluira i da se prilagođava okolnostima - zaključila je Enan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija