• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2021

00:30

OTKRIO DETALJE! RAD SA NOVAKOM JE POSAO OD 24 SATA! Zbog ovog čoveka je Đoković mašina! Ferari!

Instagram/Novak Đoković

Tenis

OTKRIO DETALJE! RAD SA NOVAKOM JE POSAO OD 24 SATA! Zbog ovog čoveka je Đoković mašina! Ferari!

Podeli vest

Argentinac Ulises Badio, fizioterapeut najboljeg igrača sveta, je čudotvorac, jedan od najvažnijih članova tima Novaka Đokovića

Početkom godine na Australijan openu je oživeo Novaka kada su svi mislili da je završio takmičenje.  Novak se povredio u trećem kolu kada je vodio sa 2:0 protiv Tejlora Frica.

Okliznuo se i istegao trbušni mišić. Jedva je nastavio meč, mučio se, izgubio dva seta, a onda su proradili lekovi protiv bolova, slomio je Amerikanca, dobio meč sa 3:2 i izborio duel sa Milošem Raonićem. 

Niko nije verovao da će opet videti Đoković na terenu, ali je Ulises za 48 sati oživeo prvog tenisera sveta.

Badio je sada otkrio mali deo onoga što radi da bi Đoković bio mašina, Ferari, kako kaže Argentinac.

- Dan pred velike mečeve moram da znam kada Novak ide na spavanje i da mu obezbedim sve što mu je potrebno: tečnost sa elektrolitima, koju treba da popije veče pre duela, ali i da znam šta je jeo. Rad sa Novakom je posao koji traje 24 sata. Moram da ga pratim sve vreme, da gledam kakvo mu je držanje dok sedi, koliko je pio, jeo, koliko dugo je pričao telefonom… On je kao mašina, kao Ferari, a ja se trudim da bude u optimalnom stanju. Uvek mora da se našrafi do milimetra. Insistira na istezanju i elastičnosti – to pravi veliku razliku u igri. Postoji i rad na mentalnom nivou gde se trudimo da ga opustimo i na taj način – neka istraživanja su pokazala da su povrede češće kod sportista koji su pod velikim mentalnim pritiskom - objasnio je Badio.

Ne prestaje Argetninac da se divi Srbinu. 

Foto: printscreen

Ulises Badio



- Novak je veoma duhovna, veoma inteligentna, ali i veoma dobra osoba. Nikada nije zadovoljan. Zbog toga je i šampion. Doživljavam lično kada ga napadaju. Ne znam koliko će još igrati, ali sam svestan da je moguće da su pred njim tek najbolje godine karijere - zaključio je Argentinac.

Badio je pričao i o stalnim napadima Zapad na prvog tenisera sveta.

- To se dešava svima nama u životu. Pre nego što vidite nekoga kao lošeg momka u filmu, samo pogledajte sebe. Ko je bezgrešan, neka prvi baci kamen. Pričaš o osobi koju ne poznaješ i to me često boli, jer ako ga napadnu, ja to shvatam lično. U svakom slučaju, poznavajući ga, može biti čak i nešto povoljno jer mu može dati snagu. Onda naučiš nešto iz toga i ne shvataš to kao nešto negativno, pretvoriš u pozitivno - ponovio je Badio ono što Đoković često zna da kaže.


Badio je od 2017. godine zvanični je fizioterapeut najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića. On je za  španski „AS“ opisao je kako je to raditi sa po mnogima najvećim teniserom svih vremena.

Foto: prinstscreen

 

- Počeo sam da radim za ATP u Rimu između 2011. godine i tada sam se upoznao sa Novakom. Otkad sam bio mlad cilj mi je bio da u nekom trenutku radim sa najboljim teniserom sveta. Godine su prolazile, a 2017. godine me je Novak pitao da sarađujem sa njim. Bio je to novi svet za mene i u početku sam želeo da vidim kako će sve funkcionisati - izjavio je Ulises Badio.

Argentinac je diplomirao na kineziologiji i fizioterapiji, bavi se i ručnom terapijom i kiropraktikom, kao i akupunkturom i kineskom medicinom. Priznao je da mu je istočnjački način razmišljanja bliži od zapadnog, pa je jasno zašto je saradnja sa Novakom pun pogodak. . Sve to u skladu je sa Novakovim pogledima na svet i holističkim pristupom koji često spominje.

Foto: reuters

 

Četiri godine Badio je bio jedan od fizioterapeuta na ATP turu,  radio je u fudbalskom klubu Valensija, šestostrukom prvaku Španije, na brojnim klinikama i u centru sportske medicine u Arizoni.

- Sa igračem kakav je Đoković vaša odgovornost je na 200 odsto – kada dodirente takvog sportistu svetske klase, uvek ste jedan potez udaljeni od toga da ga povredite. Morate da poznajete njegovu anatomiju, ali i svoju profesiju veoma dobro. Znači mi to što sam pre saradnje sa Novakom imao mnogo iskustva, ali i što sam bio na određenom alternativnom i holističkom nivou. To iskustvo mi je mnogo značilo u radu sa Novakom. On ima specifičnu životnu priču, baš kao i ja i to nas je zbližilo. Mislim da smo mi povezani na duhovnom nivou, iako nismo iste religije. Mi meditiramo i mamo prostora da učimo. Sa Novakom uvek radim u tišini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija